Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 05.08.2021 07:54:00

Znan je prvi finalist košarkarskega turnirja! Dišalo je po veliki senzaciji, nato pa ...

Profimedia
Odigrana je bila prva polfinalna tekma med ZDA in Avstralijo.

Košarkarji ZDA so prvi finalisti olimpijskega turnirja. V polfinalu so s 97:78 (18:24, 42:45, 74:55) premagali Avstralijo. Do zmage jih je po slabšem začetku tekme pripeljala predvsem izjemna tretja četrtina, ko so preobrnili potek tekme in prišli do 19 točk prednosti.

Prvi favoriti za zlato odličje na olimpijskem turnirju so se za zmago morali vsaj za krajši čas resno potruditi in odigrati trdo tudi v obrambi. Avstralci so namreč v prvem polčasu ob nasprotnikovem slabem metu in precejšnji nezainteresiranosti v obrambi pobegnili tudi na 15 točk razlike (41:26).

Zaostanek so Američani v zaključku prvega polčasa zmanjšali, nato pa so v uvodu drugega polčasa s trdo obrambo in izjemnim učinkom v napadu hitro prišli v vodstvo. Blestel je predvsem prvi zvezdnik Američanov Kevin Durant, ki je končal tekmo s 23 točkami in devetimi skoki.

Vodstvo Američanov je do konca tretje četrtine naraslo na 19 točk. Avstralci so v drugem delu tekme bili popolnoma brez moči. Ob težavah v obrambi proti razigranim nasprotnikom jim nikakor ni stekel met z razdalje, v tretji četrtini so tako dosegli le 10 točk ob 20-odstotnem metu iz igre.

Američani pa so po metih 2:14 za tri točke v prvem polčasu v drugem zadeli sedem trojk od 15 poskusov ter v zadnji četrtini vseskozi držali varno razdaljo do nasprotnikov.

Značke: zda, gregg-popovich

Članki iz rubrike