Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 04.08.2021 17:38:55

Francozi opozarjajo, da Slovenija ni le Dončić

alesfevzer.com
V četrtek ob 13. uri se bodo slovenski košarkarji v polfinalu olimpijskega turnirja pomerili s Francozi. Te tekme pa težko ne pričakuje zgolj slovenska javnost, temveč tudi francoska, ki opozarja, da Slovenija ni le Luka Dončić. Nekateri navijači pa se te tekme bojijo celo bolj, kot so se bali Američanov.

Francoska tiskovna agencija AFP o četrtkovem dvoboju izpostavlja obračun slovenskega superzvezdnika Dončića in francoskega kapetana Nicolasa Batuma in piše, da bo morala Francija odlično igrati v obrambi, če bo želela biti uspešna.

O Dončiću imajo samo pozitivne besede in izpostavljajo, da je prejel največ superlativov med vsemi posamezniki. Argentinski selektor Sergio Hernandez ga je, potem ko jim je nasul 48 točk, označil za najboljšega košarkarja na svetu.

Zvezdnik lige NBA in slovenski junak pri vsega 22 letih kaže neko drugo dimenzijo igre, piše AFP in dodaja, da je slika z Dončićem, ki ima povprečje na OI 28,3 točke, 10,7 skoka in sedem podaj, zelo zaželena.

Slovenija je zelo napadalno naravnana ekipa, ki je na vseh štirih tekmah na Japonskem dosegla več kot 90 točk, zato francoski mediji poudarjajo pomen čvrste obrambe.

Proti Italiji v četrtfinalu se je na tem mestu izkazal Batum. "Nismo smeli izgubiti. Zaradi načina, na katerega smo izgubili zadnji dve četrtfinalni tekmi OI in ker sem tudi sam slabo igral takrat, sem moral zdaj nekaj spremeniti," je dejal 32-letni Batum, za katerim je, kot poroča AFP, odlična sezona pri LA Clippers.

Proti Italiji je dosegel 15 točk, 14 skokov, temu pa dodal še po tri podaje in ukradene žoge, kar nekateri ocenjujejo za njegovo najboljšo predstavo v 153 nastopih, kar jih je zbral za galske peteline.



"Pošastno je odigral. Povsod ga je bilo veliko, igral je zelo požrtvovalno, je njegovo predstavo ocenil selektor Vincent Collet. Ta upa, da bodo njegovi varovanci lahko ustavili odlične slovenske strelce Zorana Dragića, Jaka Blažiča, Vlatka Čančarja ...

"Slovenija je zelo dobra ekipa, ki jo vodi neverjeten igralec Luka Dončić. To bo velik izziv za nas, ampak to je lepota olimpijskih iger. Skušali se bomo prebiti v finale," pravi 29-letni Rudy Gobert.

Spletni portal Basketeurope piše, da je Slovenija majhna po velikosti, a ima številne talentirane igralce, med katerimi seveda izstopa neverjetni vodja Dončić. Vendar pa že v naslednji sapi dodajajo, da reprezentanca ne premore samo mladega vodje, ampak tudi odlično ekipo z "ognjenim napadom".

Zapisali so še, da se je Slovenija šele pred mesecem dni zagotovila olimpijski nastop, ko je premagala močno Litva, potem pa je svoj niz nepremaganosti nadaljevala še na Japonskem v močni skupini z Japonsko, Argentino in Španijo, v četrtfinalu pa so izločili še Nemčijo.

Kot opozarjajo nekateri navijači, med njimi je tudi 25-letni Julien, je francoska ekipa bolj atletska, zato se je lažje kosala z ameriško, kot se bo s slovensko.

"Najti bomo morali pravo ravnovesje med nadzorovanjem Dončića, da mu ne bomo dopustili, da bo dosegel 50 točk, ampak obenem ne smemo vsega posvetiti temu," je jasen Collet.

Članki iz rubrike