požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

ku
ku
1 02.08.2021 12:40:02

Zgodnja ura? Sekulić v enem stavku POVEDAL VSE, to pravi o igranju ob 10. uri: Igralci se ne spomnijo, kdaj ...

Reuters
Slovenske košarkarje po imenitnih predstavah v predtekmovanju v torek ob 3. uri na olimpijskem turnirju v Saitama Super Areni v Tokiu čaka četrtfinalni obračun z Nemčijo. Selektor Aleksander Sekulić opozarja, da gre za nevarnega nasprotnika, ki igra zelo dobro košarko.

Kljub temu, da v nemški vrsti manjka kar nekaj zvezdnikov, košarkarji dokazujejo, da so nevaren tekmec za vsakogar. "Težko natančno govorim o njihovi igri, saj se nismo srečali, a v zadnjem času igrajo bolj kot ekipa in zato so tako nevarni. Kot ekipa so uspeli v težki skupini na kvalifikacijskem turnirju za igre v Splitu, tukaj pa so prišli v četrtfinale, kar priča o njihovi moči."


Slovenski tabor sicer že podrobno analizira igro tekmeca. Na prvi pogled pa je jasno, da igrajo zelo sistematično igro v obrambi in v napadu, Robin Benzing, Johannes Voigtmann, Moritz Wagner in Andreas Obst pa so po mnenju Sekulića zelo nevarni strelci z razdalje. "V napadu so zelo agresivni v skoku, lahko pričakujemo tudi agresivno obrambo. Mi bomo skušali na to odgovoriti s hitro igro, kar nam v zadnjem času uspeva zelo dobro," pravi 43-letni Ljubljančan, še vedno zadovoljen nad predstavo, ki jo je ekipa ob trdno pokritem Luki Dončiću pokazala na tekmi s Španijo.

Kaj pa dejstvo, da Slovenci igrajo že ob 10. uri po tamkajšnjem času? "Igralci se ne spomnijo, kdaj so nazadnje igrali ob 10. uri. Verjetno, ko so bili kadeti in mladinci. Vstali bomo ob 6.30. To ne sme biti razlog za nejevoljo, ampak izziv za nas," je za radijsko postajo Val 202 povedal slovenski selektor.

Članki iz rubrike