Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
75 01.08.2021 15:37:33

Selektor sredi 2. četrtine NA SAMEM govoril z Dončićem! Kaj je bilo? Jasno, da mu nisem razlagal ...

Profimedia
Slovenski košarkarji so na olimpijskih igrah po svetovnih podprvakih Argentincih in domačinih Japoncih danes v napeti tekmi premagali še svetovne prvake Špance. Selektor Aleksander Sekulić je na druženju s slovenskimi novinarji izpostavil, da je prav današnja tekma potrdila, da ima Slovenija ob Luki Dončiću tudi zelo kakovostno ekipo.

"Hvala igralcem za še eno neverjetno predstavo v nizu. Igrali smo proti svetovnim prvakom in jih prisilili, da so 40 minut igrali consko obrambo. V začetku in na sredini tekme smo imeli nekaj težav, v drugem delu pa smo se sprostili in obrnili tekmo v našo korist. Ponosen sem, da smo Špance prisilili v iskanje alternative med samo tekmo," je današnji dvoboj v Saitama Super Areni ocenil 43-letni Ljubljančan.

Kot pravi, je bila tekma zelo zanimiva, polna preobratov. "Morda nam ni stekel met z razdalje, a konec koncev smo ekipi, ki igra odlično obrambo in prejema manj kot 80 točk, dali kar 95 košev. Zato tekma nikakor ni bila slaba tudi v napadu, seveda pa ni bila perfektna." Ob tem je Sekulić mislil na številne zgrešene mete s čistih položajev.

Posebej vidno je bilo, da so danes manjkali koši prvega zvezdnika olimpijskega turnirja doslej Luke Dončića, ki so ga Španci krili z dvema, včasih kar s po tremi košarkarji. "Luka nas je razvadil, da mislimo, da je igral slabo, če ne doseže 40 košev. A krili so ga izjemno agresivno, nad njim je bilo tudi nekaj nedosojenih prekrškov. Sam pa se je odlično znašel in odlično razigral celo ekipo. Najbolj pomembno pa je, da so ostali igralci odlično reagirali, ko so ga Španci tesno pokrili."

Sekulič je ob tem izpostavil odlično obrambo Aleksandra Nikolića, Jako Blažića, ki je ustavil Rickyja Rubia, Eda Murića ... "Imamo močno ekipo, kar se je pokazalo prav danes, ko Luka ni dal največ točk in to je tisto, kar je najbolj pomembno in me veseli."



Ob tem ne gre prezreti, da je Sekulić že v uvodu iskal tudi rezervne različice za Dončića, ki si je zelo hitro priigral tri osebne napake. Sredi 2. četrtine se je mimo vseh sprehodil do Dončića na klopi, številne je kakopak zanimalo, kaj se dogaja. "Takrat sem ga samo pomiril. Bil je nervozen. Jasno pa je, da mu nisem razlagal, naj pazi na prekrške. To bi bilo neumno, saj fant že tretjo sezono igra v ligi NBA. In to zelo dobro. Mnogo bolj pomembno je, da smo spremenili svojo igro in da je bila reakcija igralcev na klopi odlična. Tudi v teh trenutkih nikakor nismo bili podrejeni na parketu."

Slovenija je vseskozi lovila zaostanek iz prvega dela. "Ostale tri četrtine smo dobili. Tudi brez Luke smo igrali odlično, videlo pa se je tudi, da prinese dodatno kakovost, ko je na parketu, da se zna prilagoditi nasprotniku, to je to, kar ga krasi."

Morda najbolj pomembno na zahtevni tekmi pa je bilo, da so Slovenci zdržali v zadnjih minutah in proti zelo izkušeni ekipi dobili končnico. "To je pomembno za samozavest, zmaga pa nam je v četrtfinalu zagotovila lažjega nasprotnika. A tudi v četrtfinale moramo pristopiti, kot da je finale in dati vse od sebe."

Torkov četrtfinalni nasprotnik, ob tretji uri zjutraj po srednjeevropskem času, bo Nemčija.

Članki iz rubrike