potres, melbourne Svet24.si

FOTO: Avstralijo prizadel najmočnejši potres v ...

cepljenje, koronavirus, covid Svet24.si

Torkove številke kažejo na izboljšanje ...

amaro erbus 1 Svet24.si

Skupaj sta odraščala, prijateljstvo pa kronala z...

pozar simic pl Reporter.si

Ali bo šef Fursa Ivan Simič pregledal sumljive ...

marjan dikaucic bobo2 Necenzurirano

Minister bi gradil hišo, a ne bi plačal ...

Princ Charles Odkrito.si

Princ Charles - Zlomljen. TO je razkril!

zahovic mm Ekipa24.si

ZLATKO ZAHOVIĆ o razmerah v LJUDSKEM VRTU: Da, z ...

ku
ku
6 01.08.2021 07:36:37

Vroče bo! Španci na poseben način 'grozijo' velikemu prijatelju Luki DONČIĆU: V teh 40 minutah ...

Reuters
V ospredju slovenskih nastopov pa bodo gotovo košarkarji, ki se bodo na zadnji temi v skupinskem delu pomerili s svetovnimi prvaki Španci.

Tekma, ki se bo začela ob 10.20, bo odločala o prvem mestu v skupini C, so si pa tako slovenski kot španski košarkarji že zagotovili nastop v četrtfinalu. Slovenski košarkarji, aktualni evropski prvaki, so v Tokiu že premagali Japonsko in Argentino. "Nič ne računamo. Gremo na zmago in prvo mesto v skupini, ki bo prineslo lažjega tekmeca v četrtfinalu. Tekma proti enemu izmed favoritov turnirja bo pokazala neko realno stanje, kam lahko sežemo," boj za zmago odločno napoveduje selektor Aleksander Sekulić, ki meni, da bo treba Špancem vsiliti hitro igro.

Skrivnosti med ekipama ni. Igralci se do potankosti poznajo, kar nekaj Slovencev je igralo v španski ligi. S podobnima postavama sta se ekipi merili na zadnjem evropskem prvenstvu, na katerem je bila Slovenija prepričljivo boljša.

"Želimo si reprizo, a si ne delamo utvar, pričakujemo težko tekmo. Šlo bo gor in dol, igrati bomo morali tako kot na zadnjih tekmah. Se pravi - hitro in z mirnimi glavami. To moramo zadržati tudi, če bodo v kakšnem trenutku slučajno ušli," meni Zoran Dragić, eden izmed tistih z izkušnjami iz španske lige.

Svoje načrte pa imajo tudi Španci. Za RTV Slovenija je predvsem o Luki Dončiću spregovoril njegov nekdanji soigralec pri Realu Sergio Llul, ki je mlademu slovenskemu zvezdniku poslal posebno sporočilo. "Luka ostaja naš, čeprav igra v ligi NBA. Še vedno spremlja naše tekme in ekipo in imamo ga radi. Tokrat pa 40 minut ne bomo prijatelji. Vsak se bo boril za zmago svoje domovine. Tudi mi bomo poskušali biti boljši," je povedal Llul. 

Članki iz rubrike