Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Raiven, polfinalni večer, Evrovizija 2 Njena.si

Evrovizija: Raiven se je uvrstila v finale ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

ku
ku
6 01.08.2021 07:36:37

Vroče bo! Španci na poseben način 'grozijo' velikemu prijatelju Luki DONČIĆU: V teh 40 minutah ...

Reuters
V ospredju slovenskih nastopov pa bodo gotovo košarkarji, ki se bodo na zadnji temi v skupinskem delu pomerili s svetovnimi prvaki Španci.

Tekma, ki se bo začela ob 10.20, bo odločala o prvem mestu v skupini C, so si pa tako slovenski kot španski košarkarji že zagotovili nastop v četrtfinalu. Slovenski košarkarji, aktualni evropski prvaki, so v Tokiu že premagali Japonsko in Argentino. "Nič ne računamo. Gremo na zmago in prvo mesto v skupini, ki bo prineslo lažjega tekmeca v četrtfinalu. Tekma proti enemu izmed favoritov turnirja bo pokazala neko realno stanje, kam lahko sežemo," boj za zmago odločno napoveduje selektor Aleksander Sekulić, ki meni, da bo treba Špancem vsiliti hitro igro.

Skrivnosti med ekipama ni. Igralci se do potankosti poznajo, kar nekaj Slovencev je igralo v španski ligi. S podobnima postavama sta se ekipi merili na zadnjem evropskem prvenstvu, na katerem je bila Slovenija prepričljivo boljša.

"Želimo si reprizo, a si ne delamo utvar, pričakujemo težko tekmo. Šlo bo gor in dol, igrati bomo morali tako kot na zadnjih tekmah. Se pravi - hitro in z mirnimi glavami. To moramo zadržati tudi, če bodo v kakšnem trenutku slučajno ušli," meni Zoran Dragić, eden izmed tistih z izkušnjami iz španske lige.

Svoje načrte pa imajo tudi Španci. Za RTV Slovenija je predvsem o Luki Dončiću spregovoril njegov nekdanji soigralec pri Realu Sergio Llul, ki je mlademu slovenskemu zvezdniku poslal posebno sporočilo. "Luka ostaja naš, čeprav igra v ligi NBA. Še vedno spremlja naše tekme in ekipo in imamo ga radi. Tokrat pa 40 minut ne bomo prijatelji. Vsak se bo boril za zmago svoje domovine. Tudi mi bomo poskušali biti boljši," je povedal Llul. 

Članki iz rubrike