mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 17.06.2021 07:51:45

RAKETE MERIJO VISOKO! Tako dobre še niso bile!

alesfevzer.com
V Strasbourgu in Valencii se bo danes začelo 38. evropsko košarkarsko prvenstvo za ženske. Slovenija bo ob 18. uri igrala s Turčijo.

Izbranke selektorja Damirja Grgića ne skrivajo ambicij, da se prvič prebijejo skozi skupinski del in da se nato v izločilnih bojih borijo za najvišja mesta. Tako dobre zasedbe Slovenija še ni imela, dekleta so v kvalifikacijah dobila vseh šest tekem  po dvakrat so premagale Grčijo, Bolgarijo in Islandijo , šestkrat so zmagale tudi na prav toliko pripravljalnih dvobojih.

"Mislim, da je naša pripravljenost na zavidljivi ravni. Proti Turčiji nas zagotovo čaka težka tekma, a verjamem, da imamo priložnost, da pridemo do uspeha. Po Fibini lestvici gre za sedmo najboljšo reprezentanco sveta. Vse izkušnje in našo kakovost bomo poskušali strniti v to srečanje, naredili pa bomo vse, kar je v naši moči, da evropsko prvenstvo odpremo z zmago," pred prvim dvobojem obljublja Grgić.



Po Turčiji se bo Slovenija v petek ob 15. uri pomerila z Belgijo, v nedeljo ob 12. uri pa jo čaka še Bosna in Hercegovina. Prvouvrščene reprezentance iz vsake skupine se bodo neposredno uvrstile v četrtfinale, druge in tretje pa čaka repasaž za preostala štiri prosta mesta v izločilnih bojih. Skupina C, v kateri je Slovenija, se križa v skupino D (Francija, Rusija, Češka, Hrvaška).

Repasaži so na sporedu 21. junija, četrtfinala bodo 23. junija, dvoboji za razvrstitev od 5. do 8. mesta 26. junija, boja za medalje pa v nedeljo, 27. junija. Na EP nastopa šestnajst reprezentanc, razdeljenih v štiri skupine. V Španiji, kjer bodo zaključni boji, igrajo Švedska, Belorusija, Španija, Slovaška, Črna gora, Srbija, Italija in Grčija.

Članki iz rubrike