Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
0 16.06.2021 13:17:31

URADNO! Luka DONČIĆ in soigralci bodo v SLOVENSKEM DRESU pozdravili novega AMERIČANA! (foto)

alesfevzer.com
Košarkarska zveza Slovenije je potrdila, da bo dres slovenske reprezentance v prihodnje oblekel Mike Tobey.

Kot smo napovedali že pred dnevi, so se na Košarkarski zvezi Slovenije že nekaj časa spogledovali z novo naturalizacijo, zdaj pa je prišla tudi uradna potrditev, da bo dres slovenske izbrane vrste v prihodnje lahko oblekel Mike Tobey, sicer član španske Valencie. Tobey je tako postal še četrti Američan v slovenskem dresu po Arielu McDonaldu, Anthonyju Randolhpu in Jordanu Morganu. 

tobey valencia pm

Mike Tobey je ameriški košarkar, ki s svojimi 213 centimetri in 116 kilogrami igra na poziciji centra in je trenutno član španskega kluba Valencia. S košarko se ukvarja že od malih nog, nase pa je močno opozoril na univerzi v Virginiji. Odlične igre ter predanost košarki so mu prinesle mesto v ameriški reprezentanci do 19 let starosti, ki je leta 2013 postala svetovni prvak. Leta 2016 se je prijavil tudi na nabor igralcev za ligo NBA ter se preizkusil v ekipah Utah Jazz in Charlotte Hornets in s slednjimi podpisal profesionalno pogodbo. Košarkarska pot ga je še isto sezono vodila v Španijo, kjer je nekaj tekem igral za Valencio, naslednje leto preživel na Tenerifu in zadnje tri sezone znova nosil dres Valencie, katere član je še danes.

tobey1
KZS



"Zelo sem navdušen nad priložnostjo, da bom lahko zaigral za slovensko reprezentanco. Vem, kako pomembna je košarka v Sloveniji in s kako bogato zgodovino se reprezentanca lahko pohvali. Na igrišču ter izven njega sem pripravljen dati vse od sebe ter ekipi pomagati na kakršenkoli način," je povedal Tobey, ki se bo reprezentanci še danes pridružil na Hrvaškem.

Značke: tobey, slovenija, kzs

Članki iz rubrike