1_nuša rojs Svet24.si

Nuša Rojs: Bila sem presenečena, ko sem ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za sredo, 21. aprila

milan kucan Reporter.si

Kučan šokiral z izjavo: »Treba je verjeti ...

boris johnson1 Svet24.si

Boris Johnson obljubil tableto proti covidu

jelko-kacin Necenzurirano

Kdo je 300 prvorazrednih za cepljenje

padajoče .. Odkrito.si

Ni več smešno!

Alen Kobilica in Maja Prašnikar Njena.si

Alen Kobilica verjame, da bo spet videl

STA
STA
0 06.03.2021 10:22:36

Slovenija bo branila naslov EVROPSKIH PRVAKOV, Fiba pa jo je pred žrebom POSTAVILA v...

Reuters
Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) je države udeleženke eurobasketa 2022 obvestila, da je bila zaradi epidemiološke slike in vladnih ukrepov povezanih s covidom-19, ki vladajo v Nemčiji, žreb skupin za EuroBasket 2022 iz konca meseca marca primorana prestaviti na četrtek, 29. aprila.

Slovenija, ki bo na prvenstvu branila naslov prvaka, se bo v žreb podala iz tretjega kakovostnega bobna, so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije (KZS).

Vse podrobnosti in uro žreba, ki se bo odvil brez predstavnikov posameznih košarkarskih zvez, bo Fiba sporočila naknadno. Je pa že objavila šest kakovostnih bobnov, v katerih je pred žrebom razvrščenih 24 udeleženih reprezentanc. Kakovostni bobni so določeni glede na uvrstitev posameznih reprezentanc na Fibini svetovni lestvici, ki je po odločitvi Izvršnega odbora Fibe Europe glavni kriterij za žreb skupin. Slovenija na svetovni lestvici še naprej zaseda 16. mesto (12. mesto v Evropi), kar jo uvršča v tretji kakovostni boben.

Enainštirideseto evropsko prvenstvo bodo med 1. in 18. septembrom prihodnje leto gostile Češka, Gruzija, Italija in Nemčija. Omenjene štiri košarkarske zveze si lahko izberejo vsaka po eno partnersko reprezentanco, ki pa ne sme biti iz istega kakovostnega bobna kot posamezna gostiteljica. Skupinski del se bo igral v Pragi, Tbilisiju, Kölnu in Milanu. Štiri najboljše reprezentance iz posamezne skupine bodo napredovale v izločilne boje, ki jih bo gostil Berlin.

* kakovostni bobni pred žrebom:
- 1. boben:
Španija
Srbija
Grčija
Francija

- 2. boben:
Litva
Rusija
Italija
Češka

- 3. boben:
Poljska


Hrvaška
Turčija
SLOVENIJA

- 4. boben:
Nemčija
Ukrajina
Finska
Gruzija

- 5. boben:
Belgija
Madžarska
Izrael
Velika Britanija

- 6. boben:
BiH
Nizozemska
Estonija
Bolgarija

Značke: košarka, ep

Članki iz rubrike