Joži Lesiček-glavna Nova Dobra karma

Ljubezen po domače: Joži iskreno o tem, kaj se ...

Mario1 -Foto-Adrijan Pregelj Svet24.si

Mario: »Smo trdoživi, prilagodljivi in ...

dominik strakl Reporter.si

Žan Mahnič dobil naslednika na vrhu podmladka ...

janez janša Svet24.si

Janša: Najkasneje v sredo bo prišlo do sprememb,...

šola, koronavirus, šolstvo, učenje Necenzurirano

Dragi mladi, krivi smo. Odrasli. #kolumna

raiven Odkrito.si

Bi prepoznali to nenaličeno slovensko glasbenico?

josipa-karimović Njena.si

Srečno zaljubljena, a še vedno prodaja gole ...

nu
nu
0 19.12.2020 09:19:48

Dončić poleti ZA SLOVENIJO?! Kdo ga bo vodil, Sekulić, Itudis, kdo tretji? Tu so odgovori iz PRVE ROKE!

Predsednik KZS je strnil misli ob zaključku leta.

Matej Erjavec je spregovoril o bližnji prihodnosti slovenske reprezentance in odgovoril na dve vprašanji, ki slovenske ljubitelje košarke zanimata najbolj. Kdo bo Slovenijo vodil in ali bo za Slovenijo igral Luka Dončić.

Glede prvega nič novega. Dimitris Itudis je še vedno kandidat za slovensko reprezentanco, je pa nase na svoji prvi akciji opozoril tudi zdajšnji selektor Aleksander Sekulić. »Sekulić nam je povzročil sladke muke. Dobil je mandat do konca kvalifikacij. Če bo tako nadaljeval, bo zakuhal velik problem. Ali pa rešitev. (smeh) Povedal sem že, da ni bil zasilna rešitev, ampak premišljena odločitev v danih okoliščinah. Absolutno je upravičil zaupanje in nas v dveh korakih pripeljal tja, kamor smo si želeli. Je resen kandidat tudi za naprej, poznate pa željo, da pripeljemo Itudisa oziroma, kot sem vseskozi govoril, kapitalca. Je pa še prezgodaj za karkoli. Počakajmo do februarja,« je povedal Erjavec in razložil, da mora Itudis najprej rešiti svoj status s CSKA, kjer se mu pogodba izteče po letošnji sezoni. »Kolikor sem razumel Itudisa, ko sva nazadnje govorila, za naprej še nima pogodbe. Najprej mora rešiti to, potem pride na vrsto ostalo. Problem je tudi pri evroligi in Fibi, ne samo pri CSKA,« je pristavil Erjavec.

Nekako se zdi, da bo Itudis prevzel slovensko reprezentanco, če bo zanjo (lahko) zaigral Luka Dončić. Kakšne so možnosti za to, pa vemo … »Osebno sem bil z njim na zvezi prek očeta, prek direktorja reprezentance, tudi Sekulić je bil na zvezi z njim. Luka je pred mehurčkom naredil vse, da bi igral. Tudi obljubil je, da bo igral, to ga zanima, čuti, da je to njegova ekipa. S fanti se odlično razume, po tekmah se jim je javil, jim čestital. Navijati za to, da se Dallas ne bo uvrstil v končnico oziroma šel v njej predaleč, ne gre. Če bo imel čas, pa ni nobene dileme, da bo igral,« je povedal Erjavec.

Članki iz rubrike