favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 19.12.2020 09:19:48

Dončić poleti ZA SLOVENIJO?! Kdo ga bo vodil, Sekulić, Itudis, kdo tretji? Tu so odgovori iz PRVE ROKE!

Predsednik KZS je strnil misli ob zaključku leta.

Matej Erjavec je spregovoril o bližnji prihodnosti slovenske reprezentance in odgovoril na dve vprašanji, ki slovenske ljubitelje košarke zanimata najbolj. Kdo bo Slovenijo vodil in ali bo za Slovenijo igral Luka Dončić.

Glede prvega nič novega. Dimitris Itudis je še vedno kandidat za slovensko reprezentanco, je pa nase na svoji prvi akciji opozoril tudi zdajšnji selektor Aleksander Sekulić. »Sekulić nam je povzročil sladke muke. Dobil je mandat do konca kvalifikacij. Če bo tako nadaljeval, bo zakuhal velik problem. Ali pa rešitev. (smeh) Povedal sem že, da ni bil zasilna rešitev, ampak premišljena odločitev v danih okoliščinah. Absolutno je upravičil zaupanje in nas v dveh korakih pripeljal tja, kamor smo si želeli. Je resen kandidat tudi za naprej, poznate pa željo, da pripeljemo Itudisa oziroma, kot sem vseskozi govoril, kapitalca. Je pa še prezgodaj za karkoli. Počakajmo do februarja,« je povedal Erjavec in razložil, da mora Itudis najprej rešiti svoj status s CSKA, kjer se mu pogodba izteče po letošnji sezoni. »Kolikor sem razumel Itudisa, ko sva nazadnje govorila, za naprej še nima pogodbe. Najprej mora rešiti to, potem pride na vrsto ostalo. Problem je tudi pri evroligi in Fibi, ne samo pri CSKA,« je pristavil Erjavec.

Nekako se zdi, da bo Itudis prevzel slovensko reprezentanco, če bo zanjo (lahko) zaigral Luka Dončić. Kakšne so možnosti za to, pa vemo … »Osebno sem bil z njim na zvezi prek očeta, prek direktorja reprezentance, tudi Sekulić je bil na zvezi z njim. Luka je pred mehurčkom naredil vse, da bi igral. Tudi obljubil je, da bo igral, to ga zanima, čuti, da je to njegova ekipa. S fanti se odlično razume, po tekmah se jim je javil, jim čestital. Navijati za to, da se Dallas ne bo uvrstil v končnico oziroma šel v njej predaleč, ne gre. Če bo imel čas, pa ni nobene dileme, da bo igral,« je povedal Erjavec.

Članki iz rubrike