Razsvetljenje Dobra karma

Četudi ste živi, je vaša duhovna smrt morda že...

severina novinarska konferenca ljubljana Svet24.si

Je Severina spet zaljubljena? V igri tokrat mladi ...

krek zlatko3 Reporter.si

Zlatko spet razsajal: kot "novinar" na ulici lovil...

bojana beovic-STA Svet24.si

Sproščanje ukrepov? Slabo kaže. Predlagali bodo...

20181109-00896913 Necenzurirano

Resnica o Magni: vsa dvoličnost SDS in medijskih ...

alya Njena.si

Alya ugotavlja, da je z njo nekaj narobe

Lilija Mitiogu Njena.si

Ljubezen po domače: Kaj se po šovu dogaja z ...

STA
STA
0 22.11.2020 20:15:32

Polovica košarkarske reprezentance že v mehurčku

FIBA
Z zborom v hotelu Austria Trend v Ljubljani je slovenska moška košarkarska reprezentanca začela priprave na tekmi drugega kvalifikacijskega cikla za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2022. V varovanem okolju ljubljanskega mehurčka bo predvidoma opravila deset treningov in 28. ter 30. novembra odigrala tekmi z Ukrajino in Madžarsko.

Novi selektor Aleksander Sekulić je v nedeljo sprejel polovico od petnajsterice vabljenih igralcev. Kot zadnji se bodo v ponedeljek popoldan pridružili Luka Rupnik, Jan Špan in Jordan Morgan, ki imajo danes še klubske obveznosti.

Barve Slovenije na omenjenih tekmah, ki se bosta s prenosom na Kanalu A začeli ob 20.10, bodo zastopali Jaka Blažič, Alen Hodžić, Edo Murić (vsi Cedevita Olimpija), Jan Kosi, Luka Lapornik, Miha Škedelj (vsi Krka), Urban Durnik, Jurij Macura (oba Koper Primorska), Gregor Horvat (Cholet/Fra), Blaž Mahkovic (Helios Suns), Blaž Mesiček (Split), Jordan Morgan (Unics Kazan), Matic Rebec (Rouen Metropole), Luka Rupnik (Zaragoza) in Jan Špan (Dalteco Gipuzkoa).

Slovenija je v uvodnih dveh tekmah kvalifikacij premagala Avstrijo in izgubila z Madžarsko. Na evropsko prvenstvo 2022, ki bo potekalo v Nemčiji, Italiji, Gruziji in na Češkem, se bodo uvrstile po tri reprezentance iz vsake skupine.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike