Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
2 06.11.2020 14:29:48

URADNO: SLOVENIJA ima novega selektorja, njegovo ime pa VELIKO PRESENEČENJE!

alesfevzer.com
Slovenski košarkarji imajo novega selektorja.

"V nadaljevanju kvalifikacij za EuroBasket 2022 bo Slovenijo vodil Aleksander Sekulić. Njegovo imenovanje na mesto selektorja moške članske reprezentance je na korespondenčni seji že potrdil Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije," so novico sporočili iz košarkarske zveze Slovenije.

Sekulić bo moral zelo hitro zavihati rokave, saj sta v kvalifikacijah za EuroBasket 2022 še dva tekmovalna cikla. Prvi že med 23. novembrom in 1. decembrom, ko bodo ljubljanske Stožice gostile Fibin ''mehurček'' skupine F. Slovensko izbrano vrsto na domačem parketu čakata obračuna z Ukrajino (28. novembra) in Madžarsko (30. novembra). Prihodnje leto se bodo Slovenci pomerili še z Avstrijo (19. februarja) in Ukrajino (21. februarja). V dosedanjem delu kvalifikacij so Slovenci odigrali dve tekmi ter bili ob porazu proti Madžarski (75:77) in zmagi proti Avstriji (85:78) polovično uspešni.

sekulic gw
Grega Wernig

Sekulić se je izobraževal na beograjski Športni akademiji in kasneje diplomiral na tamkajšnji Fakulteti za šport. Svojo trenersko pot je začel na Slovanu, kjer je sprva treniral mlajše selekcije. V sezoni 2004/2005 se je članski ekipi s Kodeljevega pridružil kot pomočnik trenerja in čez dve sezoni že samostojno vodil moštvo. Kasneje je v Sloveniji deloval pri Triglavu, Krki ter tudi Škofji Loki in Kopru Primorski. S Krko je leta 2012 osvojil naslov državnega prvaka. Jeseni 2017 ga je klubska trenerska pot prvič popeljala na tuje, saj je postal pomočnik trenerja v češkem Nymburku, kjer to vlogo opravlja še danes.

Tudi Sekuličeva trenerska reprezentančna pot ima bogato zgodovino. Leta 2006 je sodeloval z reprezentanco do 20 let in se na evropskem prvenstvu v Izmirju veselil bronaste kolajne. Istega leta je postal tudi članski pomočnik selektorja Alešu Pipanu. V članski reprezentanci je asistiral še Božidarju Maljkoviću, na poti do naslova evropskih prvakov Igorju Kokoškovu ter nazadnje Radovanu Trifunoviću. Samostojno je vodil mladi reprezentanci do 18 in 20 let ter leta 2018 tudi člansko B zasedbo.

Značke: sekulič, kzs

Članki iz rubrike