stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ku
ku
0 27.10.2020 16:08:17

Dončić in Čančar ŽELITA zaigrati za Slovenijo, a kaj bo na to porekla liga NBA?

Do novemberskega kvalifikacijskega okna za EP, ki ga bo med 28. in 30. novembrom gostila Ljubljana, je še le mesec dni, ni pa še jasno, v kakšni postavi bo zaigrala slovenska reprezentanca.

Največje vprašanje se poraja okoli nastopa dveh slovenskih NBA predstavnikov, Luke Dončića in Vlatka Čančarja. Kot poroča portal Sportal sta oba kandidata izrazila željo po igranju in pomoči slovenski košarkarski reprezentanci, a nastop ni odvisen le od njiju. 

"Dallasu, Denverju in pisarni lige NBA smo poslali povabilno naznanilo. Luka in Vlatko sta dejala, da bi zelo rada zaigrala v tem ciklu. Toda … Če se obe strani do zdaj nista dogovorili, so možnosti za to v prihajajočem obdobju majhne," pravi direktor reprezentanc Marko Likar.

Ker je zveza v negotovosti, bo v kratkem objavila tudi širši seznam kandidatov za nastop, na katerem naj bi bilo kar 40 imen. Odprto je tudi še vprašanje selektorja, a naj bi bilo to izdano v kratkem.

"V preteklosti je seznam igralcev vključeval 25 imen. Tokrat pa se resnično nismo želeli omejevati. Smo v specifičnem položaju, ko ne vemo, kakšen bo položaj čez eno uro. Evroligašev ni mogoče pričakovati. Tudi dogovora z ligo NBA ni na vidiku. Upravičeno pa se lahko bojimo, da bi klubi iz EuroCupa prestavljene tekme igrali v reprezentančnih terminih," še pove Likar.

Značke: doncic, cancar

Članki iz rubrike