miha krusic 1 Dobra karma

Miha Krušič iskreno: 'Če bi lahko, bi bil samo ...

1_vili resnik Svet24.si

Vili Resnik pravi, da se zdaj lahko končno ...

NOV20200709_GIL7277 Reporter.si

Najbolj eklatanten primer sprevrženega ...

Erjavec Svet24.si

FOTO: Ni bilo hladno le pivo, ki ga je užival ...

Mike pompeo Necenzurirano

Ameriški postroj slovenskih energetskih ...

kadunc Odkrito.si

Direktor RTV SLO: Nujno potrebujemo nadomestno ...

moaj-slovenija Njena.si

Okradli Alenko Košir

STA
STA
0 18.10.2019 14:50:00

Košarkarice bodo kvalifikacije za EP začele v Celju

Fiba
Slovensko žensko člansko reprezentanco že čez slab mesec dni čaka začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo v košarki leta 2021, ki ga bosta gostili Francija in Španija. V skupini A bodo tekmice Slovenk reprezentance Grčije, Islandije in Bolgarije. Izbranke selektorja Damirja Grgića bodo kvalifikacije začele z obračunom v Celju proti Grčiji.

Že na uvodu Slovenke čaka najtežji oreh v skupini. Grkinje sicer niso zaigrale na letošnjem evropskem prvenstvu, a so zato blestele na ženskem Eurobasketu pred dvema letoma na Češkem. Po odličnih igrah so zasedle četrto mesto, v skupinskem delu pa moči merile tudi s slovenskimi košarkaricami. Grgićeve izbranke so bile boljše z 59:56.

Derbi skupine bo v četrtek, 14. novembra, ob 20.10 gostila dvorana Gimnazije Celje center, ki je v zadnjih letih postala prava trdnjava slovenske ženske reprezentančne košarke. Tri dni kasneje bodo Slovenke odigrale še tekmo 2. kroga kvalifikacij. V nedeljo, 17. novembra, se bodo v Sofiji ob 17. uri po slovenskem času pomerile z Bolgarijo.

V skupini A bo tekmica Slovenije še Islandija. Preostali okni za igranje kvalifikacijskih tekem bosta med 8. in 16. novembrom 2020 ter med 31. januarjem in 8. februarjem 2021.

V kvalifikacije za nastop na ženskem Eurobasketu vstopa 33 reprezentanc, ki se bodo potegovale za 14 mest, ki vodijo na prvenstvo v Francijo in Španijo.

Nastop na EP si bodo zagotovile zmagovalke vseh devetih kvalifikacijskih skupin ter pet najboljših drugouvrščenih reprezentanc. Šest skupin je sestavljeno s po štirimi ekipami, tri skupine pa tvorijo po tri reprezentance. Rezultati s četrtouvrščeno reprezentanco v skupini se pri določanju najboljših petih drugouvrščenih reprezentanc ne bodo upoštevali. Na prvenstvo sta kot gostiteljici že uvrščeni Francija in Španija.

* Spored tekem:
- četrtek, 14. november, 1. krog:


20.10 Celje (dvorana Gimnazije Celje center): Slovenija - Grčija

- nedelja, 17. november 2. krog:
17.00 Sofija (športna dvorana Univerzijada): Bolgarija - Slovenija

- četrtek, 12. november 2020, 3. krog: Islandija - Slovenija

- nedelja, 15. november 2020, 4. krog: Grčija - Slovenija

- četrtek, 4. februar 2021, 5. krog: Slovenija - Bolgarija

- nedelja, 7. februar 2021, 6. krog: Slovenija - Islandija

Značke: košarka, ep, ženske

Članki iz rubrike