jernej damjan, niki, taya damjan Dobra karma

Iskrena Jernej in Taya Damjan - tudi o novem ...

1_ilka štuhec Svet24.si

FOTO: Ilka Štuhec navdušila s počitniško ...

janez-jansa-in-bojan-pograjc-pred-tremi-desetletji-uspesna-v-triglavski-steni-01 Reporter.si

Državni sekretar v Janševem kabinetu Bojan ...

bojana-beović Svet24.si

Bojana Beović: Stanje je kar kritično. Živimo ...

janez-janša, viktor-orban, aleksandar-vučić Necenzurirano

Vučić, Orban, Janez – vse za biznis danes ...

IMG_20200708_113611_886 Odkrito.si

Omar Naber - Skriva otroka???

Helena Blagne Njena.si

V takšnem razkošju uživa Helena Blagne

ku
ku
1 18.09.2019 17:18:27

ŠKANDAL! Vanj vpleten tudi slovenski reprezentant, državno odvetništvo zahteva SEDEMLETNE ZAPORNE KAZNI

Grega Wernig
Špansko državno odvetništvo raziskuje razvpit primer nezakonitega vračanja davka v višini 6,2 milijona evrov 38 športnikom. Med njimi je tudi Slovenec.

Prvoobtožena je visoka uradnica španske davčne uprave Leonor Sánchez-Caballero, ob njej pa še tri povezane osebe. Športniki za nečedne posle niso vedeli ničesar. Njihove podatke so izkoristili, da so denar iz državnega proračuna pretočili na privatne račune. Med vpletenimi športniki je tudi nekdanji slovenski reprezentant in v treh različnih obdobjih košarkar Olimpije Mirza Begić, ki je med letoma 2011 in 2013 nosil dres madridskega Reala, zatem pa je bil tudi član Laboral Kutxe in Bilbaa.

Sánchez-Caballerova je v sodelovanju s tremi moškimi, od katerih sta dva odvetnika, izkoristila zaupne podatke, s pomočjo katerih je ponaredila dokumente, podpise športnikov in izplačilne naloge v obdobju med februarjem 2015 in novembrom 2016. Uradnica je preko svojega nekdanjega moža Ignacija Torrontegui Salazarja poslala podatke o športnikih odvetnikoma Juliju Lapausi Verdialu in Manuelu Val Jimenezu. Zahtevo za vrnitev davka so vložili preko podjetij Assesores Deportivos Lapver in Star Athletes Society, na račune katerih je potem davčna uprava tudi nakazala denar. Tudi vodstvi teh podjetij sta obtoženi prevare.


"Zahteva za vrnitev davka je bila vložena v imenu več nogometašev in košarkarjev, ki so igrali v španskih klubih, ki o tem niso nič vedeli," je navedeno v obtožnici.

Zahteva za vrnitev davka za Begića je bila vložena 28. novembra 2016. Med drugimi sta vpletena tudi branilec iz BiH Emir Spahić in ameriški košarkar s hrvaškim potnim listom Dontaye Draper.

Državno odvetništvo je za četverico, od katere nihče pred tem ni bil nikoli kaznovan, zahtevalo po sedem let zapora in denarno kazen. Obenem prepoved opravljanja javnih del in prejemanja državne pomoči ali subvencij za določen čas.

Značke: denar, škandal

Članki iz rubrike