mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 17.09.2019 19:29:37

SANJSKO! Legendarni Argentinec ima po norem svetovnem prvenstvu na mizi ponudbo TEGA VELIKANA!

Reuters
Luis Scola še ni za odstrel.

Legendarni argentinski krilni center Luis Scola je na nedavno končanem svetovnem prvenstvu dokazal, da je še vedno izjemen košarkar, čeprav šteje že častitljivih 39 let in četudi je v zadnjih dveh letih košarko igral v precej neatraktivni kitajski ligi. 

A zdaj bi se lahko Scola spet vrnil na veliko sceno. Ne sicer v ligo NBA, v kateri je igral med leti 2007 in 2017, ko je nosil drese Houstona, Phoenixa, Indiane, Toronta in Brooklyna, temveč na staro celino, v špansko ligo, v kateri je prvič opozoril nase. 



Scola je namreč med leti 1998 in 2007 igral za Tau Ceramico (današnjo Baskonio), dve leti je bil vmes posojen v Gijon. Argentinec bi lahko zdaj oblekel še dres največjega španskega kluba, madridskega Reala, ki je močno zagrizel zanj. Toda kraljevi klub ne čaka niti malo lahka naloga. Če bo želel dobiti Scolaja, bo moral najprej Argentinca prepričati, da se vrne nazaj v Španijo, ki jo je zapustil pred 12 leti, potem pa ga čaka verjetno še težja naloga: Prepričati Baskonio, da se odpove pravicam do Scolaja. Baskonia ima namreč še vedno pravice do Argentinca, kar pomeni, da lahko Scola v španski ligi za kateri drugi klub zaigra samo v primeru, da se Baskonia s tem strinja ...

A legendarni Scola, ki je na pravkar končanem svetovnem prvenstvu Argentince popeljal vse do velikega finala in pri tem v povprečju beležil 17,9 točk in 8,1 skokov na tekmo, si vsekakor zasluži še en velik klub, poslednji ples v vrstah kakšnega košarkarskega velikana, kar Real Madrid vsekakor je.

Članki iz rubrike