kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 10.09.2019 17:28:49

Španci preko Poljakov do polfinala svetovnega prvenstva

Reuters
Košarkarji Argentine so prvi polfinalisti svetovnega prvenstva na Kitajskem. V četrtfinalu so premagali enega od glavnih favoritov za zlato medaljo, reprezentanco Srbije, s 97:87, v petek pa jih čaka zmagovalec dvoboja med ZDA in Francijo, ki bo na sporedu v sredo ob 13. uri. V polfinale so se z zmago nad Poljsko z 90:78 uvrstili tudi Španci.

Za Srbijo je bil to drugi poraz na svetovnem prvenstvu na Kitajskem. Prvi v drugem delu predtekmovanja proti Španiji ni bil usoden, tokratni pa jo je dokončno pahnil izven napovedanega boja za odličja. Srbe v nadaljevanju čaka le boj za razvrstitev od petega do osmega mesta.

Argentina, ki je prepričljivo dobila vseh šest tekem na tem prvenstvu, se je četrtič uvrstila v polfinale SP. Na prvem mundialu 1950 je osvojila zlato medaljo, 2002 v Indianapolisu, ko je osvojila zadnje odličje, je bila druga, štiri leta pozneje v Tokiu pa četrta.

Junaka zmage sta bila organizator igre Real Madrida Facundo Campazzo, ki je dosegel 18 točk in imel 12 podaj (6 skokov, met iz igre 7:12, indeks 27), ter 39-letni Luis Scola, ki je zbral 20 točk (5 skokov, met iz igre 7:13). Petnajst jih je dodal Patricio Garino, trinajst pa Gabriel Deck (8 skokov).



Za Srbijo, ki je doživela novo hudo razočaranje, potem ko je 2017 izgubila finale EP v Istanbulu proti Sloveniji, je Bogdan Bogdanović vknjižil 21 točk, Nemanja Bjelica 18, Nikola Jokić pa 16.

Španci na SP ostajajo brez poraza in zdaj čakajo na polfinalnega tekmeca, ki ga bo dal obračun med Avstralci in Čehi. Ekipa z Marcom Gasolom na čelu v Šanghaju ni imela težav s Poljaki, ki so sicer dolgo uspešno sledili tekmecem z Iberskega polotoka, v odločilnih trenutkih pa je prevladala španska kakovost.

Vnovič je na parketu blestel košarkar moštva Phoenix Suns Ricky Rubio, ki je dosegel 19 točk in devet asistenc. S skupaj kar 115 asistencami je trenutno tudi vodilni košarkar SP v tem elementu igre. Točko manj je dosegel Willy Hernangomez Geuer. V vrstah Poljske je bil z 19 točkami najbolj učinkovit naturalizirani Američan A. J. Slaughter.

Značke: košarka, sp

Članki iz rubrike