Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
1 19.06.2019 09:28:26

BOLEČ UDAREC za Cedevito Olimpijo: Na Hrvaškem za ta projekt NIMAJO POSLUHA!

www.alesfevzer.com
Slovensko-hrvaški klub je na Hrvaškem prejel bolečo zaušnico.

Hrvaška košarkarska zveza (HKS) je zavrnila zahtevo kluba Cedevita Junior, da bi v naslednjem tekmovalnem letu nastopili v HT Premier ligi. Kot so pojasnili, ni dokazov, da je Cedevita Junior pravni naslednik nekdanjega zagrebškega kluba Cedevita. Cedevita Junior bo tako svojo pot po vsem sodeč začela od najnižjega razreda hrvaške košarke.

HKS je na svoji spletni strani pojasnil, da niso mogli sprejeti zahteve kluba Cedevita Junior, da bi tekmovali v prvi hrvaški ligi, ker bi šlo za pravno izjemo, ki bo dolgoročno lahko odprla vrsto pravnih in regulatornih vprašanj. Menijo, da Cedevita Junior kot novo ustanovljeni pravni subjekt ne more biti v bolj ugodnem položaju v primerjavi z ostalimi članicami HKS.

Odločitev zveze pomeni, da bo Cedevita Junior kot razvojno moštvo večkratnega hrvaškega prvaka začela svojo pot v tretji ligi center, ki predstavlja četrti razred hrvaške košarke. Kot še pojasnjuje danes Večernji list, gre za tekmovanje, ki je za razred nižje kot liga A-2 v kateri igra klub Mladost, v katerem igrajo mladost in kadeti Cedevite.



V primeru takšnega razpleta bo namesto hrvaških podprvakov Cedevite, novi prvoligaš Dubrava iz Zagreba, ki je končal kot prvi pod črto v letošnjih kvalifikacijskih tekmah za popolnitev elitne lige. Iz Cedevite se niso še odzvali na torkovo sporočilo HKS.

Lastnik Cedevite in znani hrvaški podjetnik Emil Tedeschi se je zavedal možnih zapletov z razvojno ekipo Cedevita Junior, ki jo je pustil v Zagrebu, ko se je odločil združiti s Petrol Olimpijo. Ob združitvi je med drugim dejal, da pričakujejo nastop v nacionalni ligi, a je dejal, da to ni odvisno samo od njegove želje.

Medtem pa v Ljubljani pospešeno pripravljajo teren za uradno združitev Petrol Olimpije in Cedevite, ki sta oblikovali novo moštvo Cedevita Olimpija s sedežem v ljubljanskih Stožicah. Pričakuje se, da bo Cedevita Olimpija igrala v ABA ligi in evropskem pokalu, čeprav v Ljubljani upajo, tudi na udeležbo v evropski ligi.

Značke: cedevita, olimpija

Članki iz rubrike