Katja Tratnik Odkrito.si

Voditeljica z leto dni starejšim Nemcem na ...

papež frančišek Svet24.si

VIDEO: Odmikal jim je prstan, ni hotel, da ga ...

Uroš Petisvet.si

V Medžugorju komunicira s Sveto Marijo, z ...

ljubljanska obvoznica, severna obvoznica Svet24.si

Ljubljanski avtocestni obroč z velikansko ...

andrej 02 Svet24.si

Žulj, ki po 40 letih še vedno žuli

01_Tanja_Žagar Njena.si

Iskreno priznanje Tanje Žagar šokiralo gledalce

Jessie J Najstnica.si

Jessie J pokazala celulit in navdušila

STA
STA
0 17.11.2018 00:59:03

Slovenke že danes do uvrstitve na evropsko prvenstvo?

www.alesfevzer.com
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca ima v prihodnjih dneh dve zaključni žogici za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2019, ki bo v Srbiji in Latviji. Danes se bo v Helsinkih pomerila s Finsko, v sredo pa jo prav tako v gosteh čaka Francija.

Varovanke selektorja Damirja Grgića bodo skušale izkoristiti že prvo zaključno žogico, saj se zavedajo, da je Finska neprimerno lažji zalogaj. Na prvi tekmi v Celju so jo premagale s štiridesetimi točkami razlike.

"Vzdušje v reprezentanci je odlično in mislim, da smo v dobri formi. Imamo sicer nekaj manjših zdravstvenih težav, a upam, da jih bomo do tekme odpravili. Dekleta na treningih odlično delajo, kar je pokazala tudi pripravljalna tekma s Švedsko. Odigrali smo jo zelo zrelo in če bomo takšno predstavo ponovili proti Finski, mislim, da nam zmaga ne sme uiti. Gre za najbolj pomembno tekmo v kvalifikacijah, saj nam zmaga prinaša uvrstitev na evropsko prvenstvo," pravi Grgić.


"Vse se zavedamo pomembnosti tekme. Vemo, kakšna reprezentanca je Finska in česa smo sposobne me. Smo v vlogi favoritinj, a to moramo potrditi na igrišču. Dekleta se zavedamo, da si bomo s to zmago zagotovile nastop na evropskem prvenstvu, zato bomo storile vse, da nam to uspe. Ključ do uspeha bo naša agresivna obramba," dodaja Teja Oblak.

V primeru zmage v Helsinkih bi Slovenija drugič zapored igrala na evropskem prvenstvu, glede na to, da v dosedanjih štirih tekmah kvalifikacij še ni izgubila, pa bi imela v sredo celo možnost za prvo mesto v skupini.

Evropsko prvenstvo 2019 bo potekalo od 27. junija do 7. julija. Slovenija bo igrala v Nišu, žreb skupin pa bo sredi decembra v Beogradu.

Članki iz rubrike