vesna janković Odkrito.si

Vesna Janković otroka pustila njemu in pobegnila ...

Jan Plestenjak, modrijani, blaž švab Svet24.si

Modrijani so bili prestrašeni, ko jih je poklical...

duhovna oči roke Petisvet.si

Grobe besede v naše življenje pritegnejo ...

julen, iskanje, totalan, iskalna akcija Svet24.si

Še nekaj metrov do malega Julena, a gre zelo ...

jeza Svet24.si

Tedenski horoskop: zalomilo se bo marsikaj

uros in senka Njena.si

DJ Umek se je poročil

reka ljubezni požar Njena.si

Reka Ljubezni: Razkrito, kdo je Terezin otrok

STA
STA
0 17.11.2018 00:59:03

Slovenke že danes do uvrstitve na evropsko prvenstvo?

www.alesfevzer.com
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca ima v prihodnjih dneh dve zaključni žogici za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2019, ki bo v Srbiji in Latviji. Danes se bo v Helsinkih pomerila s Finsko, v sredo pa jo prav tako v gosteh čaka Francija.

Varovanke selektorja Damirja Grgića bodo skušale izkoristiti že prvo zaključno žogico, saj se zavedajo, da je Finska neprimerno lažji zalogaj. Na prvi tekmi v Celju so jo premagale s štiridesetimi točkami razlike.

"Vzdušje v reprezentanci je odlično in mislim, da smo v dobri formi. Imamo sicer nekaj manjših zdravstvenih težav, a upam, da jih bomo do tekme odpravili. Dekleta na treningih odlično delajo, kar je pokazala tudi pripravljalna tekma s Švedsko. Odigrali smo jo zelo zrelo in če bomo takšno predstavo ponovili proti Finski, mislim, da nam zmaga ne sme uiti. Gre za najbolj pomembno tekmo v kvalifikacijah, saj nam zmaga prinaša uvrstitev na evropsko prvenstvo," pravi Grgić.


"Vse se zavedamo pomembnosti tekme. Vemo, kakšna reprezentanca je Finska in česa smo sposobne me. Smo v vlogi favoritinj, a to moramo potrditi na igrišču. Dekleta se zavedamo, da si bomo s to zmago zagotovile nastop na evropskem prvenstvu, zato bomo storile vse, da nam to uspe. Ključ do uspeha bo naša agresivna obramba," dodaja Teja Oblak.

V primeru zmage v Helsinkih bi Slovenija drugič zapored igrala na evropskem prvenstvu, glede na to, da v dosedanjih štirih tekmah kvalifikacij še ni izgubila, pa bi imela v sredo celo možnost za prvo mesto v skupini.

Evropsko prvenstvo 2019 bo potekalo od 27. junija do 7. julija. Slovenija bo igrala v Nišu, žreb skupin pa bo sredi decembra v Beogradu.

Članki iz rubrike