favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 07.11.2018 11:56:04

Slovenski dres bosta znova oblekli Nika Barič in Eva Lisec

www.alesfevzer.com
Selektor ženske članske reprezentance Damir Grgić je izbral 12 košarkaric, med njimi sta tudi Nika Barič in Eva Lisec, ki bodo zastopale barve Slovenije v zadnjem ciklu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2019. Slovenke čakata gostujoča dvoboja s Finsko in Francijo.

Slovenska ženska članska izbrana vrsta se bo na pripravah za zadnji dve kvalifikacijski preizkušnji v ponedeljek zbrala v Laškem. Selektor Damir Grgić bo tudi tokrat računal na preverjena imena, ki zadnji dve leti tvorijo jedro ženske članske reprezentance.

Izmed nosilk igre bo pogrešal Rebeko Abramovič, ki bo tokratno reprezentančno akcijo izpustila zaradi službenih obveznosti, ter Tino Trebec, ki še okreva po poškodbi hrbta. Zato pa bosta slovenski dres znova oblekli Nika Barič in Eva Lisec. Obe sta zaradi poškodb izpustili pretekli reprezentančni cikel, v letošnji sezoni pa v klubski sredini že kažeta odlične predstave.

V primerjavi s februarskimi aktivnostmi med dvanajsterico reprezentantk prav tako manjkata Tina Cvijanović in Althea Gwashavanhu, ki je zaključila svojo športno pot. Z dobrimi igrami v nemškem prvenstvu si je reprezentančni dres ponovno prislužila Eva Rupnik, na svoje prve minute v članski reprezentanci pa bo upala mlada Lea Debeljak.



Slovenke so prve štiri kvalifikacijske dvoboje opravile z odliko, saj neporažene zasedajo prvo mesto v skupini E in so tako z nogo in pol že udeleženke zaključnega turnirja najboljših šestnajstih reprezentanc, ki bo junija in julija 2019 v Srbiji in Latviji. Grgićeve izbranke so dvakrat ugnale Romunke ter pred domačimi navijači visoko premagale Finke in z najboljšo predstavo v kvalifikacijah tudi favorizirane Francozinje.

Obračun s Finkami se bo v Helsinkih v soboto, 17. novembra, začel ob 17.30 po slovenskem času, štiri dni kasneje pa bodo slovenske košarkarice gostovale še v francoskem mestecu Charleville-Mezieres ob belgijski meji. Na parket bodo stopile ob 20.45 uri. Pred odhodom na gostovanji se bodo Slovenke v pripravljalni tekmi, ki bo zaprta za javnost, pomerile s Švedinjami.

Na seznamu so Nika Barič, Lea Debeljak, Shante Marie Evans, Zala Friškovec, Tina Jakovina, Aleksandra Krošelj, Eva Lisec, Teja Oblak, Larisa Ocvirk, Annamaria Prezelj, Eva Rupnik, Maruša Seničar.

Značke: košarka, ep, ženske

Članki iz rubrike