kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
1 07.11.2018 06:59:39

Proti Čarovnikom je ČARAL SAMO LUKA! Poškodovani Dončić s SANJSKO PREDSTAVO uničil tekmece (video)

twitter
"Luuuuuuuka", se je slišalo povezovalca v dvorani, ko je Dončić rešetal mrežico tekmecev ob pomembni zmagi Mavericksov.

Slednji so bili pod velikim pritiskom po šestih zaporednih porazih in razmerjem zmag 2-7. Zato je tekma proti letos (presenetljivo) skromnim Čarovnikom iz prestolnice prišla kot naročena. Tudi slednji so sezono začeli z dvema zmagama in sedmimi porazi, v Dallasu pa so dodali še osmega. 

Glavni razlog, da je temu tako pa nihče drug kot Luka Dončić. Potem ko je bilo v dneh premora za moštvo Dallasa pravzaprav vprašljivo, ali bo 19-letnik sploh zaigral, je po dveh dneh treningov trener Rick Carlisle potrdil, da bo 'rookie' zaigral. Ljubljančan je sam dejal, da še ni 100-odstotno pripravljen, a da ne misli izpuščati tekem.

In po prikazanem v 33 minutah na parketu je jasno, zakaj si sloviti trener ne predstavlja moštva brez Dončića. Slednji je sicer zgrešil prve tri mete, a je nato vroč kot le kaj, do polčasa zadeval čisto vse. S trojko pol sekunde pred iztekom časa pa je najbrž zabil zadnji žebelj v krsto Wizardsov iz Washingtona za 70:49. V prvem delu je bil mladenič predvsem izjemen v obrambi, kjer je nekajkrat povsem ustavil Johna Walla in Otta Porterja mlajšega. 

doncic2
twitter

V drugem polčasu je Dončić prekinil sušo svojega moštva, ki ni zadelo štiri minute in pol, nato pa je nadaljeval v slogu prvega polčasa. Zmaga Dallasa kljub izjemno slabi tretji četrtini ni bila ogrožena, ob tretjem uspehu v sezoni pa je na 10. tekmi v karieri v ligi NBA Dončić dosegel 23 točk in prispeval še 6 skokov in 3 asistence ob ukradeni žogi. V statistiko je vpisal še štiri izgubljene žoge, iz igre pa je metal 9/16 (2/7 za tri, 3/3  prosti meti), kar je bilo dovolj za zmago 119:100. 

Na nov nastop Dončića pa ne bo treba čakati dolgo, saj se bo mladenič z Dallasom napotil v Salt Lake City, kjer ga že iz danes na jutri ob treh ponoči čaka nov obračun. Tokrat proti precej boljšim Utah Jazz. V dresu Miamija pa bo proti San Antoniu igral tudi Goran Dragić. 

--------------------------------------------

Izidi:
Charlotte Hornets - Atlanta Hawks         113:102
Dallas Mavericks - Washington Wizards     119:100
(Luka Dončić: 23 točk, 6 skokov, 3 asistence v 33 min. za Dallas)
Phoenix Suns - Brooklyn Nets               82:104
Portland Trail Blazers - Milwaukee Bucks  118:103
Značke: dončić, dallas, nba

Članki iz rubrike