Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ps
ps
0 10.09.2018 17:01:32

ŠARIĆ O DONČIĆU: Razumem ga, če bi bil jaz Slovenec...

alesfevzer.com
»Samo dve vprašanji,« je takoj dejal zvezdnik hrvaške reprezentance, ko smo ga po tekmi ustavili na poti v garderobo. Dobro, vsaj nekaj, smo si mislili. No, bilo je kakšno več, pa še redkobeseden ni bil. Več, kot smo pričakovali.

Tudi v Celju je dokazal, kakšna klasa je. Ko so se Slovenci v zadnji četrtini približali, je stvari postavil na svoje mesto. Osemnajst točk, devet skokov, osem asistenc je bil njegov izkupiček proti evropskim prvakom. Priznal je, da so ga Slovenci presenetili. »Res gre za zelo mlado in nadarjeno ekipo. Igrajo malo drugače kot lani, ko smo z njimi prav tako igrali prijateljski tekmi. Takrat je bilo v njihovi igri več pick'n'rolla z Dragićem in Dončićem v glavnih vlogah, zdaj pa igrajo res hitro, zelo dobro menjajo strani in so na teh dveh tekmah pokazali tudi odlično strelsko formo. Imeli smo težave v obrambi, Zubac in Žižić sta visoka centra bolj 'stare šole', slovenski trener je sploh na prvi tekmi res odlično pripravil ekipo na našo igro. V Celju smo odigrali malo boljše, toda morali bi že prej odločiti tekmo,« je hvalil nasprotnike prvi mož čete Vladimirja Anzulovića.


Problemi s Philadelphio
Slednji je še kako vesel, da lahko računa nanj na prihajajočih dveh tekmah z Litvo in Poljsko. Nikakor samoumevno, čeprav pri Šariću nikoli ni bilo dvomov, ali se bo odzval vabilu v reprezentanco. Toda klub mu je dal vedeti, naj raje izpusti to akcijo, a je vložil maksimalen napor, da je dosegel svoje. »Imel sem svoje probleme s Philadelphio. Teden dni sem se vsak dan po dve uri po telefonu pogovarjal z odgovornimi in jih prepričeval, da bi lahko igral za reprezentanco. Priprave v ZDA se mi začnejo 21. septembra, drugo tekmo v tem kvalifikacijskem ciklu igramo tri dni prej,« je opisal težavno pot do prihoda v izbrano vrsto, ki pa ga ni želel izpustiti. »To je priložnost, da si zagotovimo nastop na svetovnem prvenstvu, se pozneje uvrstimo na olimpijske igre. Če bi bil v vlogi Slovencev, ki so bili evropski prvaki, pa bi si morda tudi jaz vzel eno leto premora, težko komentiram,« je dejal 24-letnik, ki ima za seboj dve sezoni v ligi NBA, leta 2014 pa je bil 12. izbranec nabora. Lani je v povprečju dosegal 14,6 točke in 6,7 skoka na srečanje, letos naj bi bil še boljši. Tudi zato so 76'ersi močno pritiskali nanj, naj se izogne reprezentanci. »Res je bilo neugodno. Pustili so že Turka Furkana Korkmaza, ker bo morda letos imel manjšo minutažo, jaz pa naj bi bil v začetni peterki, eden od nosilcev. Hoteli so, da se dobro spočijem, da ne pridem tja utrujen, tako kot je bilo lani, ko do božiča nisem vedel zase. Šele pozneje sem začel resno igrati.«


Razumem Dončića
In prav zaradi slednjega je na vprašanje, ali razume, da v slovenski izbrani vrsti ni Luke Dončića, takoj prikimal. »Tudi njemu se priprave začnejo 21. septembra. Fant je osvojil vse, kar si lahko zamisliš, in to pri teh letih. Je izreden igralec, osvojil je zlato kolajno s tako majhno državo, kot je Slovenija. Čestitam njemu in Dragiću, ga pa razumem,« je še enkrat poudaril. Z Dončićem se bo v prihodnje srečeval v ligi NBA. »Gre za izjemnega talenta. Verjamem, da bo to, kar je prikazoval do zdaj, nadaljeval tudi v ligi NBA. Gotovo mu bo težje, igralci tam so hitrejši. Toda gre za res odličnega igralca, tako da ne dvomim, da se bo hitro prilagodil in tudi tam kazal odlične predstave,« je zaključil Šarić.

Članki iz rubrike