cavazza smrekar 1 Odkrito.si

Uresničena želja Sebastiana Cavazze in Ajde ...

Taksi Svet24.si

Zaradi nekaj deset evrov napadel taksista

tim bergling, dj avicii1 Svet24.si

Prvič po tragični novici o prezgodnji smrti se ...

Brdo pri Kranju Svet24.si

FOTO: Incident na Brdu pri Kranju: srbska ...

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

Indira Ekić in Matic Kolenc Njena.si

FOTO: Indira Ekić zasijala kot še nikoli

Anna Paynich Njena.si

MasterChef: Anna priznala, da najraje kuha gola

ku
ku
1 08.01.2018 14:10:38

To pa je DRZNA IZJAVA! Prvi mož Uefe Aleksander Čeferin razkril, zakaj bi najraje KUPIL mednarodno KOŠARKARSKO zvezo!

Profimedia
Spomin na zlato kolajno slovenskih košarkarjev na zadnjem evropskem prvenstvu je še kako živ, predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec pa je razkril zanimiv pogovor z Aleksandrom Čeferinom.

Če je reprezentančno košarko minulega leta zaznamovala predvsem srčna Slovenija z osvojitvijo zlate kolajne na evropskem prvenstvu, pa so razmere v klubski košarki nekoliko kaotične. Predvsem imamo v mislih spor Fibe in evrolige in predvsem nenavadno politiko Fibe, ki evropskemu prvaku ni namenila niti centa nagrade. Če to primerjamo z nogometom, je razlika velika svetlobna leta. Tam je nagrada za zmagovalca visoka kar 30 milijonov evrov.

erjavec af
ALESFEVZER.COM

"Ko se pogovarjam s predsednikom UEFA Aleksandrom Čeferinom, ki ga bom v naslednjih dneh obiskal v Ženevi, ne more verjeti, kakšno je stanje v košarki. V šali je celo navrgel, da bi FIBA najraje kupil, če bi bilo to dovoljeno, in jo vrnil v pravo smer. FIBA po coubertinovsko vsem dopoveduje, da morajo biti v ospredju športne vrednote, ampak na njenih tekmovanjih igrajo profesionalci najvišjega kova. Šele po zadnjem EP bo FIBA pokrila večji del stroškov za njihova zavarovanja, toda kje so nagrade in marsikaj drugega? Nihče me ne bo prepričal, da reprezentančna tekmovanja niso donosna, prav tako da so televizijske pravice ter prispevki pokroviteljev poceni. KZS je po EP naslovila na FIBA pismo, kaj je z obljubo, da se bo delež od tv pravic delil. Dobili smo medel odgovor, da še ni jasen ključ delitve, zdaj pa so minili že trije meseci," je v intervjuju za Delo razkril predsednik KZS Matej Erjavec.

Članki iz rubrike