Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
2 09.11.2017 10:19:27

NORO! Takšnega pogleda na USPEH košarkarjev pa še ne! Kokoškov razkril, zakaj je DVAKRAT igral brez Dragića v končnici in prav zato osvojil ZLATO!

Profimedia
Igor Kokoškov, tvorec največjega uspeha za slovenski šport, je še enkrat več spregovoril o neverjetnem podvigu Slovenije in povedal, zakaj Goran Dragić ni igral v zadnjih minutah tekme s Srbijo.

Skoraj dva meseca sta minila od trenutka, ko je Slovenija v Istanbulu v norem vzdušju dvignila zmagovalni pokal za naslov evropskega prvaka, a spomin na to noro noč v Turčiji je še kako živ. Igor Kokoškov je s svojimi varovanci spisal izjemno pravljico in postal še bolj zanimiv širši javnosti. V obširnem intervjuju za srbski Sportifico je med drugim spregovoril tudi o tem, zakaj Goran Dragić ni igral v zadnjih minutah proti Srbiji in Grčiji. V finalu je imel kapetan reprezentance kar nekaj težav z utrujenostjo, toda verjetno bi lahko stisnil zobe za zadnje štiri minute. Kokoškov je bil tisti, ki se je odločil drugače.

"Vsaka odločitev s sabo prinaša tudi tveganje - tako v življenju kot v trenerskem poklicu. Potem vključiš razum, verjameš svojemu instinktu in nikakor te ne sme biti strah pred napakami. Če bi izgubili, ne bi analizirali le te poteze, temveč tudi vse ostalo. Finale je tisti, ki vsem ostane v spominu, toda z Goranom smo imeli podobno situacijo že proti Grčiji. bilo je izenačeno, sedem minut pred koncem je imel težave z osebnimi napakami, želel je ostati na parketu, toda potegnili smo ga iz igre, nato pa je Nikolić spremenil potek tekme," je povedal Kokoškov in nadaljeval: "Igralcem vedno govorim, da vedno sprejemam odločitve na podlagi tistega, kar je najboljše za ekipo. Dam jim vedeti, da je vsaka moja odločitev objektivna in ne subjektivna - ko vzpostaviš takšen sistem, potem ni težave niti, ko eden od igralcev iz začetne petorke, Edo murić, zaradi profila nasprotnika ne igra niti sekunde v polfinalu."

Članki iz rubrike