900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 06.11.2017 21:52:20

Košarkarice začele projekt EP 2019

Grega Wernig
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca bo novembra odigrala prvi tekmi kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2019. Selektor Damir Grgić je igralke zbral na pripravah v Laškem. Slovenija bo 11. novembra igrala tekmo z Romunijo v gosteh, 15. novembra pa s Finsko v Celju.

Ženska članska reprezentanca se bo v prihodnjih devetih dneh pomerila na prvih tekmah kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Košarkarice se bodo v četrtek odpravile v Romunijo, kjer jih v soboto čaka obračun proti domači reprezentanci.

Reprezentanca se je zbrala v Laškem, v večernih urah pa že opravila prvi trening. Počutje in vzdušje v reprezentanci je dobro, košarkarice so zdrave in pripravljena na prvi izziv. Reprezentanci so se v primerjavi z evropskim prvenstvom pridružile Zala Friškovec, Maruša Seničar in Aleksandra Krošelj, kapetanski trak pa je po reprezentančni upokojitvi Maje Erkić prevzela Nika Barič.


"Tako strokovni štab kot igralke smo že komaj čakali, da se ponovno zberemo in začnemo s pripravami. Pred nami je novo kvalifikacijsko obdobje in novi izzivi. Vzdušje je v ekipi je zelo dobro, veseli nas tudi dejstvo, da so dekleta zdrava in v dobri formi. Pomembno je, da ostanemo skromni in ohranjamo miselnost, ki nas je krasila v prejšnjih kvalifikacijah in na evropskem prvenstvu. Pred nami so pomembni dnevi, ko se bomo skušali čim bolje pripraviti na prvo tekmo proti reprezentanci Romunije," je dejal selektor Grgić.

Evropsko prvenstvo bo leta 2019 potekalo v Srbiji in Latviji. Slovenija bo v kvalifikacijski skupini E igrala proti Finski, Romuniji in Franciji. V drugem kvalifikacijskem oknu, 10. in 14. februarja, bosta v Sloveniji gostovali izbrani vrsti Francije in Romunije. V zadnjem kvalifikacijskem oknu, ki bo na sporedu novembra 2018, bodo Slovenke gostovale na Finskem (17. november) in v Franciji.

V kvalifikacijah za nastop na EP vstopa 32 reprezentanc, ki se bodo potegovale za 14 mest, ki vodijo na evropsko prvenstvo. Na prvenstvo sta kot gostiteljici že uvrščeni Latvija in Srbija. Nastop na EP v Latviji in Srbiji si bodo zagotovile zmagovalke vseh osmih skupin ter šest najboljših drugouvrščenih ekip.

Značke: košarka, ženske

Članki iz rubrike