Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
06.11.2017 17:46:57
Deli članek:

NAJBOLJ PRIZNANI košarkarski analitik za nabor v ZDA je spregovoril o poziciji DONČIĆA! Luka bo šel kot številka ... (foto)

Profimedia

Začetek sezone v ligi NBA je čas za prve ocene nabora košarkarjev, ki bodo izbrani prihodnje leto v najmočnejšo košarkarsko ligo na svetu!

In ker bo na naboru prihodnje leto sodeloval tudi Luka Dončić, nas seveda zanimajo ocene največjih strokovnjakov, ki se ukvarjajo z analizo iger vseh najperspektivnejših košarkarjev. 

In Jonathan Givony je pri ESPN-u eden najbolj cenjenih in plačanih predstavnikov, njegova specialiteta pa so pravzaprav nabori za košarkarsko ligo NBA. Predtem je bil idejni vodja spletne strani Draft Express, potem pa je ESPN prišel z nemoralno ponudbo, s katero je menda blizu plači novinarja in strokovnjaka za ameriško košarko Adriana Wojnarowskega (8 milijonov za štiri leta). Njegovemu profilu na twitterju sledi recimo več kot 109.000 ljudi, zato Givony še zdaleč ni neznano ime v ZDA.

Profimedia

In Givony je skupaj z ESPN-om in ligo NBA podal prvo mnenje o naboru leta 2018. Luka Dončić pa je na tej listi postavljen na sam vrh. Ne pri vrhu, ampak na sam vrh!

Potemtakem bi junija 18-letnik, ki igra za REAL bil izbran kot prvi, za njim pa bi se razvrstila Michael Porter Jr. in Marvin Bagley. Lista je seveda dolga in vsebuje kar 100 imen, med katerimi pa ni več kakšnega drugega Slovenca. Tu pa je izpostavljenih top 25 kandidatov

Do konca sezone bosta nastali še dve lestvici, ena sredi sezone in ena ob koncu končnice, tako da seveda lahko pride do sprememb, toda za zdaj so tudi na Dončića prek luže začeli gledati kot kandidata za prvi izbor na naboru.