favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 26.10.2017 22:00:40

Grgić pomladil žensko košarkarsko reprezentanco

Grega Wernig
Selektor ženske članske reprezentance Damir Grgić je enajst dni pred začetkom priprav na prvi dve kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo določil 12 košarkaric, ki bodo zastopale slovenske barve v Oradei, 11. novembra proti Romuniji, in Celju, 15. novembra proti Finski.

Grgić se je ob začetku novega kvalifikacijskega cikla odločil za pomladitev reprezentance. Reprezentančno pot so zaključile kapetanka Maja Erkić, Sandra Piršič in Živa Zdolšek, v slovenskem dresu pa jih bodo v prvem ciklu kvalifikacij nadomestile nosilke srebrnih medalj z evropskega prvenstva do 20 let Zala Friškovec, Aleksandra Krošelj in Maruša Seničar.

Reprezentanca se bo v zbrala v ponedeljek, 6. novembra, in prve tri dni trenirala v Laškem in Celju. Nato se bodo varovanke Damirja Grgića odpravile na pot proti Romuniji, kjer jih čaka prvi obračun v teh kvalifikacijah (sobota, 11. november, ob 17.00 v Oradei). Košarkarice se bodo nato v sredo, 15. novembra, v Celju pomerile še z reprezentanco Finske. V skupini E kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2019 v Srbiji in Latviji, je še reprezentanca Francije.

V kvalifikacije vstopa 32 reprezentanc. Te se bodo potegovale za 14 mest, ki vodijo na evropsko prvenstvo. Na prvenstvo sta kot gostiteljici že uvrščeni Latvija in Srbija. Nastop na EP v Latviji in Srbiji si bodo zagotovile zmagovalke vseh osmih skupin ter šest najboljših drugouvrščenih ekip.


"Tako kot sem napovedal že na novinarski konferenci, smo se odločili za pomladitev reprezentance. Na seznamu je dvanajst košarkaric, ki si v tem trenutku najbolj zaslužijo vpoklic v izbrano vrsto. V člansko reprezentanco bo vključenih nekaj mladih, perspektivnih košarkaric, ki so letos poleti osvojile srebrno medaljo na evropskem prvenstvu do 20 let. V prvem ciklu nas čakata dve zelo zahtevni tekmi. Želim si, da ostanemo skromni, kot smo bili doslej. Pomembno bo, da se vzpostavi dobra atmosfera. Verjamem, da lahko s takšnim odnosom, ki smo ga pokazali v kvalifikacijah ter na evropskem prvenstvu v Pragi, upamo na čim boljši rezultat," je dejal Grgić.

* Seznam reprezentance:
- branilke:
Rebeka Abramovič (Triglav), Nika Barić (Jekaterinburg), Zala Friškovec (Cinkarna Celje), Aleksandra Krošelj (Cinkarna Celje), Annamaria Prezelj (Gorzow Wielkopolsk), Teja Oblak (KSC Szekszard);
- krila: Tina Jakovina (PINKK Pecsi), Larisa Ocvirk (Cinkarna Celje), Maruša Seničar (Triglav);
- centri: Shante Marie Evans (Girona), Eva Lisec (Familia Schio), Tina Trebec (Fribourg)

Značke: košarka, ženske

Članki iz rubrike