Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
26.10.2017 21:29:20
Deli članek:

Nekdanji član Olimpije okrepil španske prvake

Arsen Perić

Enaintridesetletni igralec je podpisal začasno pogodbo z Valencio.

Nekdanji košarkar ljubljanske Olimpije, Hrvat Damjan Rudež, bo kariero nadaljeval pri španskem prvaku Valencii, s katero je podpisal začasno, trimesečno pogodbo. Enaintridesetletni Rudež bo zaigral za Valencio, ko bo opravil zdravniške preglede.

Valencia bo sicer drugi španski prvoligaš v Rudeževi karieri, vanj pa prihaja po opravljenih pripravah z Orlandom Magicom, njegovim tretjim klubom iz lige NBA, za katerega je v minuli sezoni odigral 45 tekem. Pred Orlandom je 205 centimetrov visoki krilni igralec igral še za Indiana Pacers in Minnesota Timberwolves in ima v NBA skupno 146 nastopov in povprečje 3,3 točke na tekmo.

Rudež je v ligo NBA šel po dveh sezonah v Zaragozi, od leta 2012 do 2014, pred prihodom v Španijo pa je eno sezono igral v Ciboni in dve v Cedeviti. Kariero je začel v zagrebškem Zrinjevcu, nato je prestopil v Oostende, nase pa je prvič opozoril v dresu Splita (2006 - 2008). Preden je 2009 prestopil k Cedeviti, je sezono igral v ljubljanski Olimpiji, s katero je osvojil prvenstvo in pokal ter prvič igral v evroligi.