Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
77 20.09.2017 15:05:45

Predsednik Crvene zvezde in lige ABA: Slovenci nam kradejo otroke, tako smo izgubili tudi Dončića!

Po koncu evropskega prvenstva se prah še ni polegel. V Sloveniji slavje še vedno traja, v Srbiji pa mrzlično iščejo vzroke za poraz v finalu ...

... in se sprašujejo, kakšna je prihodnost srbske košarke. Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović je opozoril, da srž težave tiči v "kraji" srbskih otrok in da se meja njihove starosti drastično znižuje. "Situacija je alarmantna," je besnel človek, ki je nedavno prevzel tudi vodenje lige ABA.

Srbi trdijo, da ekonomsko močnejše države izkoriščajo priložnost in srbske nadarjene fante, ki imajo le 10 let, vabijo pod svoje okrilje - prej naj bi vsaj počakali, da končajo osnovno šolo. Ponujajo jim dobre pogoje in dobre pogodbe, stanovanje in celo službo za družinske člane.



Čović je med tistimi, ki stegujejo lovke po srbskem košarkarskem talentu, ob Italijanih, Špancih in Turkih izpostavil tudi Slovenijo: "Vsi vidimo, kaj se dogaja. Kradejo nam desetletne otroke! Včasih so vsaj počakali, da so dopolnili 14 let. Tudi Slovenci to počnejo. Ponudijo jim vse, pogodbo, šolanje, stanovanje, štipendijo, pripeljejo kar celo družino. Naši klubi nimajo nikakršne zaščite." Potem je omenil Borišo Simanića, domnevno enega najbolj nadarjenih igralcev v Evropi, brez katerega bi kmalu ostala Crvena zvezda.

"Crvena zvezda se je dolgo borila za Luko Dončića. V tistem času smo se borili še v primeru Simanić. Pri slednjem smo bili uspešni, pri Dončiću pa ne. Odšel je pač drugam. Pa čeprav je odraščal v 'Zvezdaški' družini, tudi njegov oče je bil pri nas. Želim reči, da je več kot 10 otrok, starih med 10 in 12 let, odšlo. V določenem trenutku smo bili v položaju, da nismo imeli niti enega centra v generaciji," je še dodal Čović in poudaril, da se ta težava mora rešiti.

Članki iz rubrike