Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
08.09.2017 19:02:18
Deli članek:

UAAAA! Stavnice so Slovenijo dvignile ZELO ZELO VISOKO!

Po koncu prvega dela evropskega prvenstva so stavnice vnovič objavile kvote za osvojitev zlate kolajne. Jasno, popravljene glede na dosedanje predstave.

Španija je bila že pred prvenstvom velika favoritinja za evropskih naslov, po visokih zmagah na prvih petih tekmah (v povprečju za 29,2 točke) pa je v očeh stavnic še toliko večja. Če so stavnice za končno špansko zmagoslavje pred dobrim tednom ponujale kvoto 2,5, je ta zdaj padla krepko pod 2 (le še okoli 1,5).

Na mestih pod Španijo je prišlo do korenitih sprememb. Pred prvenstvom so stavnice na drugo mesto postavljale Francijo, ki je v Helsinkih dvakrat izgubila (s Finsko in za 17 točk tudi s Slovenijo), njena kvota pa je iz 4,5 skočila na 16.

Zdaj je na drugem mestu Srbija (kvota nanjo se je sicer nekoliko dvignila, zdaj bi srbsko zlato prineslo devetkratni zaslužek), na tretjem pa Litva.

Na četrto mesto je z dobrimi igrami in petimi zmagami skočila Slovenija. Če bi Goran Dragić, Luka Dončić in soigralci osvojili evropski naslov, bi stava nanje za vsak vloženi evro prinesla med 10 in 15 evrov, odvisno od stavnice.

Po mnenju stavnic bosta polfinalna para Španija – Slovenija in Litva – Srbija. Na peto mesto postavljajo Francijo, sledita Hrvaška in Latvija ter vse ostale reprezentance. Ukrajinci, ki so jutrišnji tekmec Slovencev, so na tej razpredelnici skupaj z Madžarsko na dnu udeležencev osmine finala.