Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.09.2017 20:52:10
Deli članek:

UAU! Slovita GAZZETTA postavila TALE spomenik naši reprezentanci: To je umetnost igranja košarke z ...

Arhiv

Pod črto skupinskega dela dežujejo pohvale na račun Slovenije, najdlje pa je šel najslavnejši športni dnevnik stare celine.

Slovita La Gazzetta dello Sport je svoj imeniten prispevek naslovila 'Slovenija - umetnost igranja košarke z nasmeškom'. Pri tem so novinarji, ki uživajo izjemen ugled in med drugim izbirajo najboljšega evropskega igralca vsakega koledarskega leta izpostavili sijajno vodeno reprezentanco, v kateri nasmejani košarkarji kot gruča prijateljev igrajo drug za drugega. "Ne moremo govorit o naključnem uspehu. Kdor jih vidi igrati, mu je takoj vse jasno," pišejo. 

Ob tem pravijo, da uspeh izvira iz odlično sestavljenega moštva z ravno prav talenti in rano prav delavci, enim super zvezdnikom, enim največjim upom evropske košarke in številnimi zelo dobrimi, a osebnostno skromnimi košarkarji. "To ni samo uspešna kombinacija, to prinaša tudi zelo lepo košarko, tako z nasmehom tako na obrazu igralcev kot na obrazu gledalcev; pa naj gre za slovenske navijače ali za nevtralne košarkarske navdušence," opisujejo.

Ob tem poudarjajo, da ne gre zgolj za metaforo. Da je Dragić ves čas do ušes nasmejan, kot bi bil Dončićev vrstnik, in da je Dončić ves čas nasmejan, kot bi bil katerikoli 18-letnik. Pri tem pa jima, tako kot na igrišču, sledijo tudi vsi ostali. In uspeh je zagotovljen. Gazzetta ob tem poudarja srečo italijanske reprezentance, da se je nasmejani Sloveniji izognila, in našo izbrano vrsto kot enega od favoritov za odličje. Nasmejano odličje.