Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
29.08.2017 09:55:39
Deli članek:

Dva dni do evropskega prvenstva: Luka Dončić naravnost in brez ovinkarjenja

www.alesfevzer.com

Slovenska košarkarska reprezentanca je že na prizorišču evropskega prvenstva. Fantje bodo danes že trenirali v dobrih deset stopinj hladnejših Helsinkih, v četrtek ob 12.45 - še pred časom za kosilo - pa bodo proti Poljski odigrali prvo tekmo.

Eden tistih, v katerega bo uprtih največ oči, ne le slovenske, ampak tudi tuje košarkarske javnosti, bo brez dvoma čudežni Luka Dončić, ki je na pripravljalnih tekmah dokazal, da bo ob Goranu Dragiću gonilna sila slovenske izbrane vrste.

Osemnajstletni član madridskega Reala nestrpno pričakuje svoje prvo reprezentančno akcijo: "Upam, da bo dolgo trajalo, se že veselim, da bom igral na EuroBasketu."

Tudi Dončiću je jasno, da ključ do slovenskega uspeha leži v dobri obrambi: "Smo ena boljših obrambnih ekip na tem evropskem prvenstvu. Če bomo igrali pravo obrambo, lahko pridemo daleč. Ne bom govoril o medalji, seveda pa si jo vsi želimo."

Pot do tako težko pričakovane kolajne Slovence najprej vodi prek skupine A, v kateri so še Francija, Grčija, Poljska, Finska in Islandija. "Lahko smo prvi v skupini. Vsak mora dati vse od sebe, potem se lahko zgodi karkoli, sploh če bomo čvrsti in dobri v obrambi."

Po besedah reprezentantov je vzdušje v ekipi odlično. Tudi mladi Ljubljančan zelo uživa v izbrani družbi. "Zelo sem zadovoljen, saj smo se od prvega dne s fanti zelo lepo povezali. Kemija v ekipi je zelo dobra, tudi zunaj parketa se družimo, šli smo na kakšno večerjo in s tega vidika smo res lahko zadovoljni. Pripravljeni smo na prvo tekmo," je dejal najboljši posameznik Slovenije na pripravljalnih tekmah.

Slovenska reprezentanca je včeraj potovala v Helsinke.