podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

ku
ku
0 01.08.2017 08:03:52

TUDI TO JE MOGOČE! Incident na tekmi med Albanijo in Kosovim

Medtem ko se slovenska košarkarska reprezentanca pripravlja na evropsko prvenstvo, bo izbrana vrsta Kosova kmalu zaigrala na predkvalifikacijah za svetovno prvenstvo, ki ga bo leta 2019 gostila Kitajska.

Reprezentanca Kosova, za katerega po novem igra tudi član Uniona Olimpije Erjon Kastrati, je zadnji pripravljalni tekmi igrala v Tirani proti Albaniji in dvakrat zmagala (71:63 ter 90:72), pred tem pa je s Slovaško po enkrat zmagala in izgubila.

Zanimivo, eden od obračunov v albanskem glavnem mestu je bil zaznamovan z incidentom, ki ga je povzročil najboljši košarkar Kosova Dardan Berisha (na EP leta 2011 celo reprezentant Poljske). Med eno od akcij je kar neposredno udaril naturaliziranega Američana v vrstah Albanije Mika Moserja, ki pa se ni želel odzvati. Sodnik je Berishi dosodil tehnično napako, vendar se košarkar s takšno odločitvijo ni strinjal.



Berisha je v nadaljevanju povsem izgubil živce in predvsem razsodnost, Moserja je začel žaliti na rasistični osnovi, žaljivke in kletvice so iz njegovih ust kar bruhale. Na tribuni na srečo ni bilo veliko gledalcev, le družinski člani košarkarjev in predsednik albanske zveze.

Ker se razgretež ni umiril, za nameček pa so na igrišče prišli še ostali igralci obeh ekip in je prišlo do prerivanja, je eden od sodnikov odločno ukazal redarski službi, da povzročitelja incidenta odstranijo iz dvorane. "On mora oditi ven. Prosim, redarji, odpeljite ga ven," je glasno zakričal, Berisha pa je nejevoljno korakal proti slačilnici in zaloputnil z vrati.

Članki iz rubrike