sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

ue
ue
0 31.07.2017 13:51:03

Selektor košarkarjev Kokoškov se je zahvalil prvima dvema igralcema! Ime enega bo za marsikoga presenečenje

www.alesfevzer.com
Po uvodni pripravljalni tekmi z univerzitetno ekipo Rusije je slovenski selektor Igor Kokoškov s seznama kandidatov prečrtal prva dva košarkarja.

V prvih dveh ciklih je treniralo 17 košarkarjev. Po zmagi proti univerzitetni reprezentanci Rusije in pred začetkom tretjega pripravljalnega obdobja, je Kokoškov seznam skrčil za dve imeni. Priprave sta zapustila Luka Rupnik in Blaž Mahkovic.


Slednji ni presenečenje, bolj pa Rupnik, ki ima za seboj odlično sezono v španski Fuenlabradi, ampak Kokoškov je dal prednost Alekseju Nikoliću, Maticu Rebcu in Žanu Marku Šišku. Slednji se bo skupaj z Goranom Dragićem reprezentanci pridružil jutri. Dragić z ekipo doslej ni mogel trenirati zaradi pravil lige NBA, Šiško pa je med 15. in 23. julijem igral na evropskem prvenstvu za fante do 20 let.

Na seznamu kandidatov za nastop na evropskem prvenstvu, ki se bo začelo 31. avgusta, tako ostaja 17 košarkarjev, na prvenstvo Stare celine odpotuje dvanajsterica. "Po končanem drugem ciklu pripravljalnega obdobja smo na žalost morali znižati število igralcev. Glede na to, da se reprezentanci jutri pridružita še Goran Dragić in Žan Mark Šiško, bi bilo število igralcev na treningu previsoko. Odločili smo se, da priprave zapustita Blaž Mahkovic in Luka Rupnik, ki se jima iskreno zahvaljujem za njun doprinos reprezentanci, trdo in profesionalno delo ter željo, ki sta jo pokazala na treningih," je povedal Kokoškov.

Članki iz rubrike