Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 18.05.2017 21:54:37

Slovenske košarkarice v pripravah na EP boljše od Madžark

Ženska članska reprezentanca je na pripravljalni tekmi v okviru priprav na evropsko prvenstvo v gosteh premagala Madžarsko s 77:64. Najboljša strelka v dresu Slovenije je bila Shante Evans s 17 točkami. Slovenke se bodo v petek ob 17. uri še enkrat srečale z Madžarkami.

Slovenska izbrana vrsta bo prvi cikel priprav končala z dvema tekmama na Madžarskem. Na četrtkovem obračunu so slovenske košarkarice od samega začetka narekovale močan ritem igre in po prvih desetih minutah vodile s petimi točkami prednosti. V drugi četrtini je prednost še rasla, najvišja je bila pri rezultatu 39:20. Slovenke, ki so iz igre v prvem delu zadele 60 odstotkov metov iz igre, so na odmor odšle s prednostjo 13 točk.

Na začetku drugega polčasa so se Madžarke pobrale in zaigrale bolje. V tretji četrtini so dosegle 28 točk in prednost gostij je skopnela na tri točke. Slovenke so strnile svoje vrste, Madžarkam so v zadnji četrtini dovolile zgolj šest točk in priprave na premierni nastop na evropskem prvenstvu začele z zmago. Odlično predstavo je danes prikazala Shante Evans, ki je bila s 17 točkami prva strelka Slovenije.



Poleg Evansove so dvomestno število točk dosegle Nika Barič (12), Sandra Piršič in Teja Oblak (obe po 11) ter Eva Lisec (10). Pri Sloveniji je priložnost za igro dobilo 11 košarkaric. Najboljša strelka Madžarske je bila Tijana Krivačević s 14 točkami.

Slovenska reprezentanca se pripravlja na svoj prvi nastop na evropskem prvenstvu, kjer se bo v skupini C pomerila z reprezentancami Francije, Grčije in Srbije. Evropsko prvenstvo bo med 16. in 25. junijem potekalo na Češkem, Slovenke bodo svoje tekme igrale v Pragi.

Članki iz rubrike