Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
05.08.2016 08:29:53
Deli članek:

Gorazd Škof, pozor! Prihaja Edo Murić! (video)

alesfevzer.com

Reprezentanca Slovenije bo danes opravila prvi test v pripravah na kvalifikacije za EuroBasket 2017.

Na pokalu Adecco, ki ga bo gostila celjska dvorana Zlatorog, se bodo izbranci selektorja Igorja Kokoškova danes ob 20. uri pomerili s Portugalsko. Na turnirju sodelujeta še Belgija in BiH, Slovenija pa bo z eno od teh reprezentanc igrala v soboto ob 17.30.

Reprezentanca je ta teden začela tretji ciklus priprav. Nastanjena je v Zrečah, na treningih pa ima Kokoškov na voljo šestnajst kandidatov, saj je po sredinem večernem treningu priprave zapustil mladi Luka Kraljević.

"Še vedno se nahajamo na začetku procesa treningov. Igralci so zelo tekmovalni in željni tekem na pokalu Adecco. Nihče ni na pripravah le zaradi treningov. V ekipi je čutiti pozitivno energijo. Zadovoljen sem s trenutnim stanjem moštva. Tekmi v Celju bosta pokazali, kaj še manjka naši igri. V tem trenutku o nasprotnikih ne razmišljamo, pač pa se osredotočamo le na svojo igro. Želim si, da ostanemo zdravi ter da napredujemo od tekme do tekme. Na pokalu Adecco bomo dali priložnost za igro vsem košarkarjem," pravi Kokoškov.

Na treningih pa se ob trdem delu očitno najde tudi čas za sprostitev. Slovenska košarkarska izbrana vrsta na svoj prvi nastop na olimpijskih igrah še čaka, zato pa bodo v Riu že tretjič nastopili rokometaši. Gotovo bodo tudi košarkarji držali pesti zanje, očitno pa je nekaterim všeč v roke prijeti tudi rokometno žogo. Med vadbo sta tako za rokometni intermezzo poskrbela Žan Šiško in Edo Murić.

Slednji se je postavil med vratnici, Šiško pa na črto sedmih metrov. In sta "oponašala" Uroša Zormana ter Gorazda Škofa. Šiško je poskušal s premetenim udarcem, a Murić se v slogu Škofa ni dal zmesti in je udarec ubranil ...