stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ku
ku
0 22.01.2016 18:06:42

Morina in Kastrati zdaj na nasprotni strani?

Slovenska košarkarska reprezentanca se bo v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu 2017 pomerila tudi s selekcijo Kosova.

Novi član Mednarodne košarkarske zveze se tako prvič podaja v tekmovanje, in čeprav kot takšen mora veljati za nepopisan list, pravzaprav to sploh ni. Košarka velja za eno bolj priljubljenih športnih panog na Kosovem. Če gre, denimo, soditi po posnetkih iz tekem domačega prvenstva, potem bo v Prištini vsakemu tekmecu zelo težko.

Na vročem prištinskem parketu bodo morda domači izbrani vrsti pomagali tudi igralci, ki so bili dovolj nadarjeni, da so v rosnih letih odšli v svet in se košarkarsko izpopolnjevali v bolj urejenih in predvsem po športni plati razvitejših okoljih. Ker je bila usoda reprezentance Kosova in predvsem njena vključitev v mednarodna tekmovanja še pred časom pod velikim vprašajem, so ti legionarji iskali svojo pot do reprezentančnega dresa, vsak v svoji novi domovini.



Kot kaže, bi lahko Fiba tem igralcem naposled dovolila vnovično menjavo košarkarskega državljanstva in tako naredila izjemo - potemtakem bi igralci, kot so Gezim Morina, Erjon Kastrati (oba Slovenija), Dardan Berisha (Poljska), Kenan Sipahi, Ulug Kacaniku (oba Turčija), Edon Maxhuni (Finska) vendarle lahko zaigrali za svojo domovino.

Državno prvenstvo Kosova sicer privablja številne tuje košarkarje, med množico Amaričanov se občasno pomešajo tudi znani obrazi. Tako sta v prejšnji sezoni za prepričljivo najboljši moštvi (Sigal Prištino in Pejo) igrala tudi Bošnjak Edin Bavčić (nekdaj Union Olimpija) in Jan Močnik.

Članki iz rubrike