profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 21.01.2016 16:52:29

Igor Kokoškov: KZS je institucija, ena oseba ne postavlja selektorja

Arsen Perić
V ponedeljek zvečer je bil Igor Kokoškov uradno potrjen za naslednika Jureta Zdovca na klopi slovenske reprezentance. V njegovi odsotnosti seveda, kot pomočnik trenerja pri Utah Jazzu je trenutno v New Yorku, kjer je njegova ekipa sinoči igrala z Knicksi, jutri jo čaka obračun z Brooklynom. Na poti v Veliko jabolko si je novi selektor vzel čas za pogovor z nami.

Začnimo z letom 2013. Zdaj lahko izdate kaj več, kako blizu ste bili prihodu na selektorski stolček že takrat.
Nikoli ni bilo nobenih uradnih pogovorov ali vabil. Delo medijev je seveda, da zbirajo informacije in se na neki način ukvarjajo s špekulacijami, a uradnega pogovora na temo mojega prihoda v slovensko reprezentanco res nikoli ni bilo. Kolikor vem, in zdaj vem, je bilo takrat edino ime, edini kandidat Jure Zdovc. To je gotovo veliko ime slovenske košarke. Šele zdaj smo se prvič pogovarjali o tem, da bi prevzel mesto selektorja.

Ste prav zaradi Slovenije prekinili pogodbo z Gruzijo?
Ne ... (kratek premor) Moje sodelovanje z Gruzijo in nasploh s kom drugim ni temeljilo le na pogodbi, ampak tudi na odnosih, ki smo jih zgradili z leti, ter bolj na dogovoru. Uradna pogodba se mi je iztekla, enako tudi pogodba Zdovca s slovensko zvezo, tako da je šlo zgolj za vprašanje 'tajminga'. Ta je bil dober, ker je bilo mesto na slovenski klopi izpraznjeno, sam pa sem prav tako zaključil svoj cikel z gruzijsko izbrano vrsto.



Gotovo ste slišali za zgodbo o tem, da ste bili vi izbor Raša Nesterovića in bratov Dragić, Zdovc pa predsednika Erjavca. Ali vas moti, da nosite nekakšno oznako Dragićevega selektorja?
(smeh) Moram se nasmejati. Ne moti me, da mi zastavite to vprašanje, celo všeč mi je, da ste mi ga. Verjamem, da sta slovenska reprezentanca in slovenska zveza precej resnejši instituciji od tega, da bi lahko en igralec ali oseba, ne glede na funkcijo, postavila svojega človeka. Predpostavljam, da so nekatere moje kvalitete večji razlog za to, da sem postal selektor, kot pa zgolj osebni izbor nekoga. Mislim, da je Goran Dragić res košarkarska institucija in velik ambasador slovenske košarke, slovenskega športa. Ko v ZDA rečete slovenska košarka, je prva asociacija on. Goran niti ne bo igral niti ni nikoli doslej igral zaradi selektorja in tega ni nikoli pogojeval. Mislim, da bi bilo zelo neresno, če bi katerikoli igralec počel kaj takega. Goran je velik patriot in vedno je igral, ker je tako želel. Ime selektorja ni pomembno. Kot trener se ne ukvarjam s takimi zgodbami in intrigami. Šport je sestavni del socialnega življenja, ljudje se ukvarjajo z različnimi zgodbami, toda s tem se res ne obremenjujem. Sem obrtnik, trener, ne ukvarjam se s špekulacijami. Dal bom vse od sebe, da se ekipa čim bolje pripravi, da zmagamo na čim več tekmah. Nisem niti Goranov niti Nesterovićev trener. To je bila odločitev zveze.

CELOTEN INTERVJU LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI ŠTEVILKI EKIPE SN

Članki iz rubrike