Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
17.09.2015 20:36:32
Deli članek:

Grki v kvalifikacijah za OI v Riu

Reutres

Grška košarkarska reprezentanca je v današnjih kvalifikacijah za olimpijske igre v Riu de Janeiru 2016 premagala Latvijo s 97:90 in si priborila mesto v kvalifikacijah za največji športni dogodek sveta. Grki so se danes poslovili od treh legendarnih igralcev.

Grčija je v četrtfinalu evropskega prvenstva izgubila proti Španiji, danes pa je v tekmi razvrstitev od petega do osmega mesta ugnala Latvijo. Yanis Bourusis je dosegel 20 točk, Vasilis Spanulis štiri manj, oba sta v grškem dresu odigrala zadnji tekmi. Poleg omenjenih se je od reprezentance poslovil še najboljši prijatelje Spanulisa, Nikos Zisis.

"Prišel je čas, da rečem stop reprezentanci. Cikel se je končal. Zelo sem čustven. Rasel sem z reprezentanco od 17 leta, pod zastavo sem igral vsa ta leta. To je bila kariera z veselimi trenutki, žalostnimi, polnimi uspehov. Domov smo prinesli tri medalje, ponosen sem na to, kar smo dosegli," so bile besede 33-letnega Spanulisa.

Latvija ob tem še upa, da bo prihodnje leto igrala na OI v Braziliji, vendar mora končati na sedmem mestu. V boju za to bo igrala proti zmagovalcu obračuna med Češko in Italijo.