Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
09.08.2014 00:01:30
Deli članek:

Gay namesto Duranta

vszi

Na priprave v ameriško reprezentanco, ki se pripravlja na svetovno prvenstvo v Španiji, je bil naknadno vpoklican Rudy Gay, krilo Sacramento Kingsov.

Potem ko je prvi zvezdnik ZDA Kevin Durant odpovedal sodelovanje na svetovnem prvenstvu, je selektor Mike Krzyzewski zaradi pomanjkanja košarkarjev na obeh krilnih položajih v reprezentanco vpoklical Rudyja Gayja.

"Oba z Mikom sva čutila, da bi bil Rudy dragocen dodatek naši reprezentanci, predvsem zaradi njegovih neverjetnih sposobnosti in dejstva, da zelo dobro pozna našo reprezentanco. Rudy je bil eden bistven del moštva ZDA vse od leta 2005, na svetovnem prvenstvu leta 2010 pa je bil pomemben člen pri osvojitvi naslova svetovnega prvaka," je povedal direktor reprezentance Jerry Colangelo.

"Presrečen sem, da sem znova član reprezentance s tako bogato zgodovino. Komaj čakam, da se pridružim soigralcem v Chicagu in pomagam poskrbeti, da ZDA osvoji zlato medaljo na svetovnem prvenstvu v Španiji," je zatrdil Gay, ki je leta 2010 na svetovnem prvenstvu v Turčiji za reprezentanco ZDA povprečno dosegal 7 točk na tekmo, leta 2012 pa ni preživel zadnjega reza selektorja Mika Kryzyzewskega za nastop na olimpijskih igrah v Londonu.

Gay, ki bi reprezentanci ZDA lahko prišel zelo prav, ker lahko igra na obeh krilnih položajih, je v prejšnji sezoni za Toronto Raptorse in Sacramento Kingse dosegal povprečno 20 točk na tekmo, ob tem pa je imel še 6 skokov.