Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
08.08.2014 17:04:46
Deli članek:

Helios ne da Rebca

Arsen Perić

Čeprav si Matica Rebca želijo pri Unionu Olimpiji in je tarča tudi nekaterih tujih klubov, bo, ostal v Heliosu.

Domžalski klub, s katerim ima Rebec še dveletno pogodbo, želi ekipo zgraditi okrog 19-letnega organizatorja igre, v načrtu je tudi pripeljati več košarkarjev z ameriških univerz. "Naših 700 mladih igralcev se prepozna v Maticu in njegovem načinu igranja. Matic je tako na dobri poti, da postane njihov idol. Dobiti nadarjene igralce iz ameriških univerzitetnih ekip je le en del naše misije, graditi ekipo okoli najbolj talentiranega slovenskega igralca, kar Matic nedvomno je, pa je ta trenutek najbolj pomembno," pravi predsednik kluba Aleš Klavžar.

Cilj Heliosa je vrnitev v ligo ABA in tudi uvrstitev v evropska tekmovanja. "Mladost, osebnost in talent Matica Rebca se popolnoma skladajo z našimi cilji," sporočajo iz kluba, na katerega trenersko klop je to poletje sedel Gregor Hafnar.

Slednji Rebca vidi kot enega večjih evropskih talentov in verjame, da bodo ljubitelji košarke iz Domžal v velikem številu obiskovali tekme ter tako pomagali voditi mlado ekipo do naslova prvaka. "Od vodstva kluba smo dobili nalogo, da ustvarimo svežo, mlado in atraktivno ekipo, ki bo uživala v igranju košarke," sporoča Hafnar.