Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.10.2024 10:22:50
Deli članek:

Lakersi sprejeli odločitev glede Bronnyja, ki mu ne bo všeč

Profimedia

Bronny James bo poslan v razvojno ligo.

Pred dnevi se je na tekmi med Los Angeles Lakers in Minnesota Timberwolves zgodilo nekaj, kar se v ligi NBA ni še nikoli. Na isti tekmi sta nastopila oče in sin. Govora je seveda o LeBronu in Bronnyju Jamesu, ki si v letošnji sezoni delita slačilnico Lakersov. No, vsaj še nekaj dni.

Za razliko od LeBrona, ki je bil novinec leta in zvezda lige, Bronny (še) nima takšnega potenciala. To se je videlo že na pripravljalnih tekmah. Bronny jih je odigral šest, v povprečju pa je beležil dobre štiri točke na tekmo. V oči je bodel slab met iz igre (9:37) in še slabši za tri točke (1:12). Tudi na svoji prvi tekmi v ligi NBA se ni ravno izkazal, v treh minutah je namreč v statistiko vpisal le en skok. Je pa z očetom vseeno (s)pisal zgodovino.

V petek na tekmi s Phoenixom James mlajši ni stopil na parket, čez nekaj dni pa se bodo njune poti ločile. Lakersi se bodo podali na gostujočo turnejo, ko se bodo vrnili, pa se bo Bronny preselil v razvojno ligo k ekipi South Bay Lakers, podružnici kluba, ki tekmuje v G ligi.

Trener ekipe JJ Reddick trdi, da je bila to ideja že od samega začetka. "Dogovorjeno je bilo prvi dan. O tem sem govoril z generalnim direktorjem Robom Pelinko. O tem je govoril tudi LeBron," pravi Reddick.