franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ku
ku
8 29.03.2024 20:21:10

Izjemne predstave niso ostale spregledane! Nov skok Dončića na lestvici MVP! Pred njim le še ...

Profimedia
Liga NBA je objavila osveženo lestvico kandidatov za naziv najkoristnejšega igralca. Luka Dončić se je povzpel na drugo mesto.

Košarkarje Dallasa v noči na soboto (ob 3. uri) čaka nov izjemno pomemben obračun. Še drugič v štirih dneh se bodo pomerili s Sacramentom,  neposrednim tekmecem na lestvici zahodne konference. Kralje so Mavericksi v sredo prepričljivo ugnali, končalo se je z rezultatom 132:96 v korist teksaške ekipe, ki je na zadnjih desetih tekmah vknjižila kar devet zmag.

Luka Dončić so v ključnem delu rednega dela sezone ujeli odlično formo, kar ni ostalo spregledano pri tistih, ki sestavljajo uradno jakostno lestvico kandidatov za naziv najkoristnejšega igralca lige NBA.


Slovenski košarkarski as je v omenjenem nizu desetih tekem beležil sijajne številke; v povprečju je na tekmo dosegal 29,8 točk, 9,8 skoka in okroglih 10 asistenc. Edini poraz se je Dallasu v tem času pripetil na gostovanju pri Oklahomi, ki ga je Luka zaradi poškodbe izpustil.

Da je prvi zvezdnik Mavericksov eden glavnih kandidatov za osvojitev naziva MVP, je jasno že dalj časa - je prvi strelec lige in njen drugi asistent. V primerjavi s preostalimi tekemeci so mu kritiki (do zdaj) očitali pomanjkanje pravih rezultatov ekipe. Z odlično serijo Dallasa to te kritike postale precej tišje.

Slovenec je na današnji lestvici iz tretjega mesta, ki si ga je prej delil z Giannisom Antetokounmpom, napredoval na drugo mesto in tako preskočil tudi Kanadčana Shaija Gilgeousa-Alexandra. Pred njim je zdaj le še srbski košarkar Nikola Jokić, dvakratni MVP lige NBA.

Članki iz rubrike