stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ku
ku
0 28.03.2024 01:04:22

Znano je, kdaj bi se lahko Dončić in soigralci v Parizu maščevali Kanadi za poraz na Filipinih

Profimedia
Fiba je objavila ure začetka tekem na olimpijskem košarkarskem turnirju.

Luko Dončića in njegove soigralce na začetku julija sicer še čakajo kvalifikacije v Pireju, kjer bodo postavljeni pred izjemno težko nalogo – nič lažjo, kot bo v primeru uvrstitve na olimpijske igre, prvi del tekmovanja v Parizu. Tam zmagovalca turnirja v Grčiji čakajo tekmeci v skupini A – Avstralija, Kanada in zmagovalec kvalifikacijskega turnirja v Španiji (ob domačinih še Libanon, Angola, Finska, Poljska in Bahami, torej skoraj gotovo Španija).

Slovenci bodo v Pireju tekmovali med 2. in 7. julijem – najprej v prvem delu s Hrvaško in Novo Zelandijo, potem še v polfinalu in finalu za dosego končnega cilja.



Če bodo evropski prvaki iz leta 2017 uspešni, bodo v Parizu še v istem mesecu začeli s tekmami na olimpijskem prizorišču. V soboto, 27. julija, bi se tako Slovenija ob 21. uri pomerila s Kanado, s katero je lani izgubila v četrtfinalu svetovnega prvenstva. V torek, 30. julija, že ob 11. uri dopoldne, bi sledil obračun z zmagovalcem kvalifikacij v Španiji (bržčas s Španijo), v petek, 2. avgusta, ob 13.30, pa se varovanci Aleksandra Sekulića srečali še z Avstralci.

Četrtfinalni obračuni se bodo začeli 6. avgusta. Iz predtekmovalnih skupin se bodo v izločilne boje uvrstile vse prvo- in drugouvrščene ekipe ter najboljši dve tretjeuvrščeni ekipi.

Članki iz rubrike