stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ku
ku
0 14.12.2023 07:15:07

Noro! Grška zver Dončiću ukradla evropski rekord, nato pa je sledil najbolj bizaren pretep! (video)

Profimedia
Grški košarkarski zvezdnik Giannis Antetokounmpo je v severnoameriški ligi NBA s 64 točkami vodil Milwaukee Bucks do zmage nad Indiano Pacers s 140:126.

Rekord kariere je dosegel z uspešnim metom iz igre (20:28), temu je dodal 14 skokov, tri podaje in štiri ukradene žoge v spopadu dveh najbolj učinkovitih ekip v sezoni NBA. S tem je tudi Luki Dončiću 'ukradel' rekord v NBA, dosežen s strani evropskega košarkarja. Dončić jih je namreč toliko dosegel decembra 2022 na tekmi z New York Knicks. Tokrat prosti Dallas Luke Dončića bo naslednjo tekmo igral v noči na petek po slovenskem času, ko bo v domači dvorani gostil Minnesoto.


Milwaukee je prejšnji teden izpadel v polfinalu medsezonskega turnirja lige v Las Vegasu prav proti Pacers. Tokrat so se igralci odločno podali v boj pred domačimi gledalci, da bi preprečili podoben scenarij na tekmi, ki sta jo zaznamovala tudi prava spopada.

V zadnji četrtini je namreč Aaron Nesmith objel vrat Antetokounmpa, ko se je ta pognal proti košu. Bobby Portis je stekel Grku v pomoč, potem pa so v posredovanju, da bi ločili igralce, sodelovali tudi sodniki in člani uradnega osebja obeh moštev. Ko so se strasti umirile, je več igralcev dobilo tehnične napake.

Tekma se je potem nadaljevala in po zadnjem zvoku sirene za konec tekme je sledil nov pretep. Antetokounmpo je s soigralci načrtoval slavje rekorda moštva po številu točk, ki ga je dosegel Grk. Antetokounmpo in soigralci so stekli na igrišče in se potem pognali proti tekmecem. Antetokounmpo se je lotil zvezdnika Pacers Tyresa Haliburtona.

Trener Pacers Rick Carlisle je pojasnil, da se je to zgodilo zaradi nesporazuma, kdo bo odnesel žogo s seboj, saj je novinec v ekipi gostov Oscar Tshiebwe dosegel prve točke v NBA. "Mi nismo razmišljali o klubskem rekordu Giannisa, zato so igralci vzeli žogo, da bi jo ohranil Tshiebwe. In sledile so neljube scene, v kateri je naš direktor kluba dobil udarec v rebra," je povedal Carlisle.

Članki iz rubrike