elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

DOG2344990416298238339 Necenzurirano

Skrajnež je skrajnež, pa če prisega na križ ...

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

matjaz kek mm Ekipa24.si

Razmišljanje slovenskega selektorja, ki se bo ...

severa-gjurin, boris-bezić Njena.si

Slovenska pevka in režiser na skrivaj stopila ...

slovenski navijaci Ekipa24.si

Takšno navijaško vzdušje so v soboto v ...

STA
STA
0 09.11.2023 23:14:59

Real še naprej brez poraza, Partizan zrežiral preobrat

Profimedia
Košarkarji madridskega Reala so v sedmem krogu evrolige na domačem parketu prepričljivo premagali Virtus iz Bologne s 100:74. S šesto zmago na prav toliko tekmah ostajajo edina neporažena ekipa lige na vrhu razpredelnice.

Izenačeno prvo četrtino je Virtus še dobil (27:26), nato pa so ritem narekovali košarkarji Reala, ki so brez pretiranih težav vpisali novo zmago. Virtus, ki je odigral tekmo več, ostaja pri petih zmagah, doživel pa je drugi poraz.
Za svojo drugo zmago letos je Milano doma visoko s 83:52 nadigral Valencio. Za slednjo je to sicer šele drugi letošnji poraz. Italijanska zasedba si je že po prvi četrtini priigrala 11 točk prednosti, tekma pa je bila odločena v tretji, v kateri je Valencia zmogla zgolj osem točk.
V Beogradu pa je drugi poraz turškemu Fenerbahčeju zadal Partizan, ki je doma minimalno slavil s 85:84. Turki so po polčasu v Srbiji še vodili, imeli so že 15 točk naskoka, nato pa je Partizan zrežiral preobrat. Ta je izid izenačil v začetku zadnje četrtine, vse do konca pa vseeno lovil vodstvo. Ključna sta bila prosta meta Danila Anđušića 11 sekund pred koncem za 85:82.


Uvodno tekmo četrtkovega kroga je dobila Baskonia, ki je v gosteh v Pireju tesno premagala Olympiakos s 75:74. Za tretjo zmago v sezoni je bil tik ob koncu dvoboja natančen Codi Miller-McIntyre. Anadolu Efes je v Istanbulu po podaljšku s 86:82 premagal Žalgiris.
Tesno je bilo tudi na dvoboju Maccabija Tel Aviva in Bayerna Münchna, izenačen obračun so Izraelci na koncu dobili s 93:90. Za Maccabi je to četrta zmaga na šestih tekmah, Bavarci po sedmih ostajajo le pri dveh.
Crvena zvezda slovenskega reprezentanta Mika Tobeyja bo igrala v petek, prav tako tudi berlinska Alba Žige Samarja. Slednja bo gostila Panathinaikos, medtem ko Crvena zvezda odhaja na gostovanje k Barceloni. V petek bo na sporedu še tekma med Monacom in Asvel-Villeurbannom.

Članki iz rubrike