Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
02.11.2023 10:35:56
Deli članek:

Starost je le številka! LeBron je ob zgodovinski predstavi poskrbel za neverjetno potezo! Sezul se mu je čevelj, storil pa je tole!

profimedia

LeBron James je ob tesni zmagi na mestnem obračunu s Clippersi prikazal zgodovinsko predstavo.

38-letni LeBron James je letos vstopil že v svojo 21. sezono v ligi NBA. S tem je najboljši strelec v zgodovini lige že izenačen na drugem mestu z Dirkom Nowitzkim, Kevinom Garnettom, Kevinom Willisom in Robertom Parishom, sezono več pa je v ligi preživel le Vince Carter. 

A kljub tej visoki starosti je James še vedno izjemen košarkar, ki mu uspevajo stvari, ki pri takšni starosti niso še nikomur. Danes je nastopil na mestnem obračunu med Lakersi in Clippersi, ki se je po napeti končnici in podaljšku s 130:125 končal v prid jezernikov. Poleg Jamesa sta se pri Lakersih izkazala še Anthony Davis in D'Angelo Russell, oba sta dosegla 27 točk, pri Clippersih pa sta bila razigrana Kawhi Leonard z 38 točkami in Paul George s 35 točkami. S tem so Lakersi prekinili serijo enajstih zaporednih porazov proti svojim mestnim tekmecem, ključno vlogo pri zmagi pa je odigral prav LeBron James. Ta je tekmo končal s 35 točkami, 12 skoki in sedmimi asistencami, zanj se te številke ne zdijo nič posebnega, a v 21. sezoni kaj takega ni uspelo še nikomur. 

Še posebej je na njegovo izjemno fizično pripravljenost pokazala akcija sredi tekme, ko se je Jamesu sezul čevelj, zaradi česar je zamujal na napadalno akcijo svoje ekipe. A to ga ni zmotilo, LeBron si je čevelj obul in kot hitri vlak stekel na drugo stran, kjer je povsem presenetil obrambo tekmecev in po podaji Anthonyja Davisa silovito žogo zabil skozi obroč. Omenjeno akcijo si oglejte spodaj ali na tej povezavi.