Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
02.11.2023 08:46:35
Deli članek:

Je to okrepitev, ki jo je Dallas v resnici potreboval? Noro, kaj je novinec povedal o Dončiću in njegovi jezi na sodnike!

Profimedia

Dallas je še četrtič zapored zmagal.

Štiri tekme. Štiri zmage Dallasa. Po tako klavrnem zaključku minule sezone in pripravljalnih tekmah si marsikdo ni zamislil takšnega začetka sezone za Dallas. Če je na prvih treh tekmah blestel predvsem Luka Dončić, so zdaj, ko slovenskemu zvezdniku met ni tako dobro stekel, v ospredje stopili drugi košarkarji in Chicago Bulls premagali s 114:105. Prvi strelec Dallasa je bil tako tokrat Grant Williams, ki je izenačil rekord kariere s 25 točkami in sedmimi zadetimi trojkami. Tim Hardaway je kot šesti igralec Dallasa prispeval 24 točk, tudi on je zadel sedem metov za tri točke.

Williams je bil po tekmi poln hvale na račun Dončića, ki mu je nasprotnik namenil veliko obrambne pozornosti. "Ne moreš reči, da ni nadčloveški, ker je ob podvajanju obrambe nanj podajal drugim igralcem, kar je bilo za nas zelo pomembno," je dejal krilni center. "Nase pritegne vso obrambno pozornost, tako da nam ostalim omogoči veliko prostora v napadu." Prav Williams pa bi lahko bil eden od ključnih članov Dallasa v boju za najvišja mesta. Izkušeni košarkar je po koncu tekme med drugim spregovoril tudi o tem, kako Dončiću pomaga pri njegovi jezi na sodnike. 24-letni Ljubljančan je namreč na četrti tekmi sezone dobil svojo prvo tehnično napako zaradi svoje reakcije. "Stojim za Luko, tako kot on stoji za mano. Je košarkar, ki pritegne ogromno pozornosti. Ne le s strani sodnikov, temveč tudi s strani drugih košarkarjev. Nad njim bo narejenih ogromno prekrškov. V teh trenutkih vem, da bo velikokrat zelo čustven, da bo reagiral, sodniki pa bodo velikokrat videli le njegovo reakcijo, ne pa dejansko poslušali, kaj bi rad povedal. Zato sem tu jaz, da mu krijem hrbet, da jaz dobim tehnično in kričim na sodnike, če je to potrebno," je povedal Williams. Morda pa je prav to tista okrepitev, ki jo Luka v resnici potrebuje.