Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
16.07.2023 13:22:00
Deli članek:

Partizan dobil mega okrepitev?! Udaril tam, kjer najbolj boli Crveno zvezdo!

Profimedia

Očitno bo oblekel črno-beli dres.

Že vse od konca prejšnje sezone se veliko govori o tem, kje bo kariero nadaljeval Nikola Mirotić. Barcelona je dala vedeti, da želi prekiniti pogodbo z najbolje plačanim igralcem v Evropi, ker niža proračun, pa tudi Mirotić ni izpolnil njenih pričakovanj, da jo bo popeljal do naslova v evroligi.

Kar nekaj časa so se vlekla pogajanja oziroma status quo, saj Mirotić ni odstopal od svojih pogojev, za vsak dan, ki ga še preživi kot član Barce, pa prejema 31.000 evrov, saj je (bil) njegov letni zaslužek dobrih 11 milijonov (bruto). Dal je tudi vedeti, da ne bo odstopil od pogodbe, dokler ne bo imel novega kluba. In zdaj je očitno napočil ta trenutek.

Vse več medijev, posebej srbskih, piše, da bo Mirotić vsaj v naslednji sezoni (pogodba 1+1) igral za Partizan. S tem bi trenerju Željku Obradoviću in športnemu direktorju Zoranu Saviću seveda uspel veliki met. Mirotić je bil, navkljub visoki ceni, ki jo ima, zelo iskan na tržišču. Povezovalo se ga je tako s Panathinaikosom in Olympiacosom kot z Monacom in Milanom. In zelo resno tudi s Crveno zvezdo. Slednja je šla resno v akcijo, da Črnogorca s španskim potnim listom pripelje na Mali Kalemegdan, bil za to ponuditi 2,8 milijona evrov za sezono, toda očitno je bilo premalo, ali pa je pri Mirotiću odločilo tudi srce: od malih nog je namreč navijač Partizana, to je v preteklosti večkrat povedal v svojih izjavah.

Pristaši črno-belih so seveda navdušeni, saj bi bil tak prestop posebej sladek, ker bi zabolel rdeče-beli tabor. Hkrati bi to nakazalo, da nastaja izjemna ekipa. Po tem, ko so ostali Kevin Punter, Zach LeDay in James Nunnally in sta prišla Nikola Jaramaz ter Mateusz Ponitka, je Mirotić vrhunska okrepitev, vse glasneje pa se govori tudi o prihodu Nicka Calathesa. Že zdaj je jasno, da Obradović sestavlja odlično moštvo in da bo Partizan v naslednji sezoni napadel evroligaški naslov.

Profimedia