Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
15.07.2023 16:48:05
Deli članek:

Kakšen kaos! Dončićev soigralec zabil na napačen koš?! Ne boste verjeli, kaj se je zgodilo v resnici! (video)

Posnetek zaslona (Twitter)

Kdo je v resnici storil napako?

Na tekmi poletne lige NBA v Las Vegasu sta se pomerili ekipi Dallas Mavericks in Indiana Pacers. Soigralci Luke Dončića so Indiano odpravili z visoko zmago, končalo se je z rezultatom 112:91 v korist teksaške zasedbe, a je bila prednost med srečanjem še precej višja.
Kljub gladki zmagi pa so se Mavericksi v zaključku tekme uspeli osmešiti. No, osmešil se je Marcus Bingham Jr., 23-letni krilni center Dallasa. Bingham je v napadu Dallasa dobre tri minute pred koncem neoviran stekel čez parket in zabil - na napačen koš! Tako je vsaj kazalo. Nikomur v dvorani ni bilo povsem jasno, kaj se dogaja, precej zmedena pa je bila tudi sodniška zasedba.

Posnetek je, jasno, čez noč preplavil družbena omrežja, a se je košarkarju Dallasa v resnici zgodila krivica. Šlo je namreč za sodniško napako. Po minuti odmora, ki jo je zahteval trener Indiane, so delilci pravice žogo nerazumljivo dali v roke Mavericksov in jih usmerili proti košu, na katerega je v tej četrtini napadala Indiana. Tekom akcije je bila zmeda na parketu očitna, Bingham pa se je zavedel, kaj se dogaja, prestregel podajo soigralca in se odpravil proti nebranjenem košu. In pravemu košu.

Sodniki so po nekaj zmedenih pogledih in pritožbah žogo na koncu vendarle dodelili Indiani, točk Binghama pa niso priznali. Zanimivo; podobna situacija se je Mavericksom dodelila že marca, tekom rednega dela sezone. Takrat so sodniki 'podarili' žogo za Golden State Warriors na napačni strani parketa. Sledilo je neovirano polaganje, kasneje pa tudi uradna pritožba Marka Cubana. Liga NBA je pritožbo spregledala.