Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
18.10.2022 10:08:03
Deli članek:

Zdaj gre zares! Dallas končal s sestavljanjem ekipe, Dončiću se je kot zadnji pridružil ...

Profimedia

Argentinski košarkarski reprezentant Facundo Campazzo je zadnja okrepitev Dallas Mavericks pred začetkom nove sezone severnoameriške lige NBA. Enaintridesetletnik je z Dallasom, kjer bo združil moči s prijateljem in z nekdanjim soigralcem pri Real Madridu Luko Dončićem, podpisal enoletno pogodbo, poročajo ameriški mediji.

Kot so zapisali pri Athleticu, je Campazzo pred tem dve sezoni nosil dres Denver Nuggets, kjer je v povprečju dosegal po 3,5 podaje v 20,1 minute na tekmo. Zgolj v zadnji sezoni je na 65 tekmah za Denver v povprečju dosegal po 5,1 točke in 3,4 podaje v 18,2 minute na tekmo.

Tudi s strelsko natančnostjo se ne more pohvaliti, piše Sports Illustrated, saj je na 130 tekmah lige NBA v karieri iz igre metal le 37,2-odstotno.

Campazzo se je sicer za novo sezono želel vrniti na staro celino k svojemu nekdanjemu klubu Real Madridu, v katerem je dolga leta blestel zlasti Dončić, piše CBS Sports, vendar si je ob dogovoru z Dallasom premislil. Za zdaj še ni znano, ali si bo izkušeni Argentinec utrl pot v ekipo Jasona Kidda.